Bruna Tablisto voor iPad: fixed format ePubs en documenten doorzoeken

Boekenkiosk-app Bruna Tablisto voor iPad ondersteunt nu fixed format ePubs en laat je tijdens het lezen documenten doorzoeken.

tablistoDe Bruna Tablisto app voor iPad heeft een update gehad, waardoor de app nu fixed format ePubs ondersteunt. Daarnaast heb je tijdens het lezen nu de mogelijkheid om je documenten te doorzoeken. Je vindt deze optie bij het vergrootglas rechtsboven in je documenten. Bruna Tablisto is een kiosk-app waarin je kranten, vakbladen, tijdschriften en boeken kan downloaden en lezen. Je kan er proefnummers van recente tijdschriften downloaden en eigen PDF- en ePub-bestanden importeren.

Ook handig aan deze update: documenten op de koffietafel kunnen nu handmatig naar de boekenkast worden verplaatst. De Tablisto-app is namelijk opgedeeld in vier belangrijke tabbladen: de brievenbus (ookwel deurmat), de leestafel, de boekenkast en de kiosk. In de brievenbus kun je kijken of er nieuwe boeken of bladen voor je klaar staan; je ziet hier gratis bladen en nieuwe aankopen met adreswikkel op je deurmat liggen. Tik erop om ze naar de leestafel te verplaatsen en daar in de Reader te openen. Hier staan de altijd de laatste 50 documenten die je hebt geopend. Het verschil met je boekenkast: in je boekenkast staan alle boeken en bladen die je ooit hebt verkregen en niet alleen de laatste 50 exemplaren. De kiosk spreekt voor zich; hier zoek en koop je boeken en bladen.

deurmat

Over de indeling van Bruna Tablisto zijn de meningen overigens verdeeld. Sommige vinden de vier tabbladen leuk gevonden, maar irritant: je downloadt eerst nummers uit de kiosk, die gaan dan naar de Brievenbus en als je ze daar activeert, komen ze pas terecht in je boekenkast. Anderen vinden het juist praktisch: als je een aantal dagen niet aan lezen toekomt liggen alle nieuwe uitgaven op je deurmat, zonder dat ze jouw leestafel ‘vervuilen’. Die is immers voor boeken en tijdschriften waarin je bezig bent.

Het is alweer enige tijd geleden dat de Bruna Tablisto app met nieuwe functies is geüpdatet, vorige aanpassingen waren vooral bugfixes voor problemen na iOS 7. Vanwege feedback van gebruikers zijn bij deze update ook een aantal aanpassingen in de ePub-reader gedaan en is de regelafstand vergroot van het OpenDyslexic font, een speciaal lettertype voor mensen met dyslexie. Alternatieven voor Bruna Tablisto zijn Kobo, Google Play Books en natuurlijk Apple’s eigen iBooks.

Downloaden: Bruna Tablisto (gratis, iPad, iOS 5.0+)

leestafel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2013, 19:10
Categorie Boeken
Onderwerpen boeken, epub, kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.