yosemite apps

Deze Mac-apps zijn nu al aangepast voor OS X Yosemite

Welke apps bieden nu al ondersteuning voor Mac OS X Yosemite? Wij zetten de toppers op een rij, met onder andere Pocket, Things en 1Password.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

yosemite apps
Het vanaf gisteravond te downloaden Mac OS X Yosemite brengt de grootste designveranderingen voor de Mac in lange tijd. Maar de nieuwe systeemsoftware ziet er niet alleen strakker uit; Yosemite brengt ook een hoop nieuwe functies waar apps van kunnen profiteren. In dit artikel zetten we de eerste geweldige apps voor Mac OS X Yosemite op rij.

Lees ook: iWork-apps Pages, Numbers en Keynote geoptimaliseerd voor Mac OS X Yosemite

1Password

De befaamde wachtwoordenapp 1Password is er als een van de eerste bij om het Mac OS X Yosemite-design toe te passen in de app en wees niet bang: de grote update kost je ditmaal niks. Net als de andere apps in dit overzicht toont 1Password nu een vierkantere layout en ‘platte’ minimaliseer- en sluitknoppen. De app ondersteunt ook de Dark Mode van Yosemite en kreeg nieuwe iconen. De kluis waarin je wachtwoorden opslaat en genereert, synchroniseert nu tussen iOS 8 en Yosemite via iCloud Drive. Je kan bijlagen synchroniseren via Wi-Fi en dat gebeurt automatisch zodra je iPhone en Mac op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zitten.
Downloaden: 1Password 5 (€30,99)

Mac OS X Yosemite apps 1Password

Airmail

Airmail is een van de beste mailapps op de Mac en mede door het lang aangehouden lage prijskaartje van 1,79 euro probeerden heel wat mensen de applicatie uit. Maar voor versie 2.0 zul je nu echt opnieuw moeten betalen. Airmail 2.0 is een totaal nieuwe app voor Mac OS X Yosemite en kost nu 8,99 euro – en dat is nog maar de introductieprijs. De nieuwe versie heeft de visuals van Mac OS X Yosemite, synchroniseert accounts via iCloud en maakt ook gebruik van iCloud voor bijlagen bij e-mails. Via de widget in het notificatiescherm kan je snel je mailbox openen; met behulp van de extensies verstuur je e-mails vanuit andere apps.
Downloaden: Airmail 2.0 (€8,99)

Mac OS X Yosemite apps Airmail

iMovie

Apple’s eigen toegankelijke videobewerker en montage-app voor een breed publiek heeft een bijgewerkte interface voor OS X Yosemite. Je kan nu HD-video als e-mail versturen via Mail Drop en de app is ook verbeterd voor oudere Macs. Ook heb je altijd toegang tot de aanpassingenbalk, zodat je snel bij logische audio- en videofuncties kan. Er zijn extra exportfuncties bij gekomen en iMovie is ingericht voor apptrailers, voor ontwikkelaars die video’s willen klaarzetten bij hun app in de App Store.
Downloaden: iMovie (€13,99 of gratis)

iMovie Mac OS X Yosemite apps

Pocket

De populaire lees-later-app Pocket is aangepast op het uiterlijk van OS X Yosemite en heeft nu ook een extensie, zodat je artikelen en links vanuit allerlei andere apps (die ook extensies ondersteunen) kan doorsturen naar Pocket. De appmaker greep deze update ook aan voor andere vernieuwingen. Zo kan je met Pocket Premium nu volledige tekst doorzoeken, krijg je tagsuggesties en is er een offline archief.
Downloaden: Pocket (gratis)

Things

Things, zo’n beetje de moeder van de todo-apps, heeft zijn zaakjes in Mac OS X Yosemite razendsnel voor elkaar. Het uiterlijk van de applicatie is op de nieuwe systeemsoftware aangepast en Things heeft ook een widget in het berichtencentrum, waarop je de taken van vandaag ziet. Je kan items van andere apps doorzetten naar Things door de nieuwe extensie-ondersteuning en… de app ondersteunt Handoff. Loop weg van de Mac en ga razendsnel verder met taakbeheer op de iPhone – en andersom. De iPad-versie krijgt later ondersteuning voor Handoff.
Downloaden: Things (€44,99)

Mac OS X Yosemite Apps Things

Wunderlist

De synchronisatie van je taken ging al vlot via Wunderlist, maar na de nieuwe Yosemite-update maakt de todo-app ook gebruik van Handoff. Daardoor kan je de huidige takenlijst in de app razendsnel verder gebruiken en bewerken als je van de iPhone naar de Mac overstapt – of andersom. Wunderlist kreeg ook een widget voor je huidige taken en een extensie om links vanuit bijvoorbeeld Safari of Kaarten razendsnel als link op te slaan. De app heeft uiteraard ook het frisse Yosemite-uiterlijk.
Downloaden: Wunderlist (gratis)

Mac-OS-X-Apps-Wunderlist-zonder-reclame

Nog meer apps voor Mac OS X Yosemite

  • Apple’s muziekapp GarageBand (€4,49) ondersteunt OS X Yosemite, geeft je toegang tot audio-effectplugins en heeft een nieuw stemsjabloon voor eenvoudige stemopnamen. Je kan je grote projecten eenvoudig e-mailen via Mail Drop.
  • Je levering volgen met Parcel (gratis) kan nu in de nieuwe visuele stijl van Yosemite en vanaf een widget in het berichtencentrum. Dankzij een extensie kan je overal in OS X een verzending kopiëren en toevoegen aan Parcel.
  • F-Stop (gratis) laat je foto’s op Flickr bekijken en beheren in een mappenstructuur die helemaal offline aanvoelt in Mac OS X Yosemite. De update zorgt er ook voor dat je metadata van foto’s kan kopiëren en plakken.
  • Podcastapp Downcast (€8,99) ondersteunt nu iCloud Drive en moet daardoor een stuk sneller synchroniseren dan voorheen.
  • PCalc (€8,99) is een krachtige calculator-app voor wetenschappelijke studies en engineers en nu al voorzien van Yosemite-support. Als je de iOS-app ook hebt, kan je daarop direct verder waar je gebleven was via Handoff. Je aangepaste layouts sycnhroniseren tussen iOS en Mac en er is een widget voor in het berichtencentrum.
  • Trillian (gratis) laat zich na al die jaren nog steeds niet uit het veld slaan door alle mobile-only chatapps. Nu heeft de chatapp zijn uiterlijk aangepast op OS X Yosemite.
  • Deliveries (€4,49, hieronder afgebeeld) is een verzorgde app voor het bijhouden van verzendingen en is niet zozeer aangepast voor Yosemite, maar nu pas uitgekomen naar aanleiding van Yosemite. Op iOS al langer geliefd, nu ook op de Mac?

Wil je weten welke Mac-apps nog meer zijn aangepast voor Yosemite? Op Roaring Apps staat een overzicht van bijgewerkte OS X-apps dat constant wordt vernieuwd.

Mac OS X Apps Deliveries

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2014, 12:26
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp yosemite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.