Tripling Down on Secrecy handshake

‘Tripling Down on Secrecy’: Apple’s geheime handdruk voor Jony’s designkamer

Onder het motto 'Tripling down on Secrecy' gaat Apple met lasers, geheime handdrukken en Stephen Colbert nog beter geheimen bewaren.

Tripling Down on Secrecy handshakeHet gebeurt ieder jaar weer: vlak voordat een nieuwe iPhone, iPad, Mac of ander Apple-product wordt aangekondigd lekken alle details al naar buiten, waardoor er tijdens de keynote amper nog echte verrassingen meer zijn. Daar zou Apple heel moeilijk over kunnen doen, maar dit jaar werd het tijdens de keynote van het iPad-event over een andere boeg gegooid: met de nodige grapjes stak Apple zelf de draak met het geruchtencircuit.

Apple heeft af en toe wel een grapje gemaakt over gelekte Apple-producten tijdens een keynote, maar dit jaar gingen alle remmen los: er werden foto’s getoond van alle beveiligingsmaatregelen waarmee Apple lekken in de toekomst wil stoppen, waaronder lasers en een supergeheime handdruk. Apple-topman Craig Federighi draaide er niet omheen met de woorden “Apple will triple down on secrecy”. Dat is nóg een stapje verder dan Tim Cook een tijd geleden al zei te gaan. Wat kan er nu nog misgaan?

Apple’s nieuwe geheimhoudingsbeleid komt niet zomaar uit de lucht vallen: het is kennelijk allemaal te danken aan de nieuwe Chief of Secrecy Stephen Colbert. Je ziet meteen: de man neemt zijn baan serieus. Hij weigert namelijk ook maar een woord te zeggen zonder het gebruik van speciale codenamen. Tim Cook? We noemen hem voortaan Chairman Honey Crisp.

Indrukwekkend hoor, Apple’s nieuwe geheimhoudingsbeleid. Maar zouden al die fabrieksmedewerkers in Azië zich er ook maar een beetje aan houden? Het maakt niet uit, want we houden hier in elk geval een liedje aan over:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2014, 12:21
Categorie Apple
Onderwerp humor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.