Apple’s SVP voor iPhone-software Scott Forstall gaat twitteren

Apple's SVP iPhone Software Scott Forstall is gestart op Twitter: hij heeft een account geopend, dat geverifieerd is door Twitter.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

scott forstallAls topmannen van grote bedrijven gaan twitteren, is dat meestal niets bijzonders: Google’s CEO Eric Schmidt doet het en Facebook CEO Mark Zuckerberg uiteraard ook. Maar wie de bedrijfscultuur van Apple een beetje kent, begrijpt dat er iets bijzonders aan de hand is wanneer Scott Forstall, Apple’s Senior Vice President of iPhone Software, een Twitter-account opent. Het is dan ook groot nieuws op de Amerikaanse blogs, met als grote vraag: waarom? Geen enkele Apple-topman is aanwezig op sociale netwerken en die geheimzinnigheid waar de topmannen zich achter verschuilen is tot nu toe behoorlijk succesvol geweest. Steve Jobs zou een deel van zijn mythische imago kwijtraken als hij dagelijks over zijn leven op de Apple-campus zou twitteren.

Het account van Scott Forstall is inmiddels geverifieerd door Twitter, zodat we zeker weten dat het om de SPV voor iPhone-software gaat. Die extra stap zou Forstall niet nemen als hij alleen maar de naam wilde reserveren, om te voorkomen dat iemand anders met de naam aan de haal ging, al laat het account @ceostevejobs zien dat het met variaties op de naam nog steeds mogelijk is om het publiek in verwarring te brengen (zelfs kranten gingen ermee de mist in).

De vraag waarom resteert nog. Er is een kans dat Apple op deze manier directer met het publiek wil communiceren. Eerder greep SVP Phil Schiller in toen het geklaag over goedkeuringsbeleid van de App Store uit de hand liep. Dat had effect, want sinds Schiller uitlegde dat het merendeel van de apps gewoon wordt goedgekeurd en dat er met de meeste afgekeurde apps iets mis is, verstomde het commentaar. Wellicht is Forstall nu van plan om wat ‘crisismanagement’ te doen rondom de antenneprobleem van de iPhone 4, door uit te leggen dat de problemen toch echt met een software-update op te lossen zijn. Steve Jobs heeft een andere manier om met het publiek te praten: via e-mailtjes. Die hebben het grote voordeel dat niemand zeker weet of hij een bepaalde uitspraak echt heeft gedaan. Bij het geverifieerde Twitter-account van Forstall is dat excuus er niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2010, 10:44
Categorie Apple
Onderwerpen scott forstall, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.