Planetbeing toont iPhone 4 unlock in YouTube-video (jailbreak/unlock)

In een vannacht verschenen Youtube-video toont planetbeing de unlock van zijn Amerikaanse iPhone 4 met de Canadese provider Rogers en geeft hij uitleg over de status van het project.

Planetbeing iPhone 4 unlockIn een vannacht verschenen YouTube-video toont planetbeing de unlock van zijn Amerikaanse iPhone 4 met de Canadese provider Rogers en geeft hij uitleg over de status van het project. De code is nog niet bepaald optimaal,: zo duurt het unlocken op dit moment nog 5 minuten. Het kan daarom ook nog wel even duren voordat MuscleNerd en planetbeing de unlock beschikbaar zullen maken voor het grote publiek.

In de video vertelt planetbeing dat Apple op de iPhone 4 maatregelen heeft genomen om het unlocken lastiger te maken wanneer de hackers eenmaal toegang (in de zin van code execution) tot het telefoongedeelte van de iPhone 4 hebben. MuscleNerd en planetbeing hebben drie verschillende methoden bedacht om de maatregelen van Apple te omzeilen, waarvan de in de video van planetbeing getoonde unlock één voorbeeld is. MuscleNerd is bezig met een tweede methode en als dat gelukt is zullen de hackers beide methoden vergelijken wat betreft stabiliteit, snelheid van installatie, et cetera.

Jailbreak en unlock iPhone 4Om de iPhone 4 te kunnen unlocken is naast de unlock ook een jailbreak vereist. Nu Geohot van het toneel verdwenen is, lijkt Comex de man die als eerste een jailbreak voor alle toestellen op iOS 4 beschikbaar gaat maken. In een recente tweet heeft hij aangegeven waarschijnlijk te zullen wachten met het uitbrengen van de jailbreak totdat Apple firmware 4.0.1 uit brengt. Daarnaast benadrukte Comex dat de jailbreak in de huidige vorm ook nog niet klaar is om te worden uitgebracht. Gebruikers die wachten op een jailbreak van iOS 4 en/of een unlock van de iPhone 4, zullen daarom nog wel even geduld moeten hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2010, 9:43
Categorie Jailbreak
Onderwerpen iPhone 4, iphone dev team, musclenerd, planetbeing, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.