Apple’s simkaarttool is al gemaakt van Liquidmetal

Het simkaarttool van de iPhone 3G en 3GS is al gemaakt van Liquidmetal, het speciale metaal dat sterk, hard en licht van gewicht is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sim eject toolCult of Mac heeft bekendgemaakt welk Apple-product al is gemaakt van Liquidmetal, het buitengewone materiaal waar Apple een licentie op heeft genomen. Het is niet de Magic Mouse en ook geen ander succesvol Apple-product, maar… het pennetje waarmee je het simkaartslot van de iPhone kunt openen. Liquidmetal is extreem sterk en licht van gewicht. Bij het uitpakken van zijn iPhone 3G herkende uitvinder Atakan Peker het meteen, omdat het zo hard is en vanwege de specifieke kleur en textuur.

De uitvinder zei meteen:

That’s my metal. I recognized it immediately. Take it from an expert, that’s Liquidmetal.

Cult of Mac heeft inmiddels onafhankelijk vastgesteld dat Apple inderdaad Liquidmetal heeft gebruikt. Ze kochten het materiaal om de productievaardigheden van Liquidmetal Technologies te testen. Dat was nodig omdat Apple normaal gesproken het beleid heeft dat er voor elk cruciaal onderdeel altijd twee verschillende fabrikanten moeten zijn. Als een fabriek afbrandt moet er altijd nog een tweede toeleverancier zijn. Bij Liquidmetal is dat lastig, omdat er maar één bedrijf is dat de speciale legering heeft uitgevonden. Er is ook maar één productielijn.

Wil je checken hoe sterk de legering is, dan heeft het geen zin om de oude verpakkingen van de iPhone 3G of 3GS te pakken. Bij de Europese versie van deze toestellen was een gewoon pennetje van staal meegeleverd. Alleen bij de toestellen die in de VS en waarschijnlijk ook in Azië zijn meegeverd zat een pennetje van het bijzondere materiaal. Bij de iPhone 4 zat het Liquidmetal-pennetje er ook niet bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2010, 11:55
Categorie iDevices
Onderwerpen liquidmetal, metaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.