Code in iOS4 duidt op testen van nieuwe iPhone en iPad

In iOS4 is een aanwijzing te vinden dat er een nieuwe iPhone en iPad worden getest. Het gaat hier om automatische activatie software, die providers de mogelijkheid geeft om de apparaten zonder iTunes te activeren. Het zou om de iPhone3,2, iPhone3,3 en iProd2,1 gaan.

apple-field-test-devicesDe geruchten dat er een nieuwe iPhone en iPad in de maak zijn worden sterker en sterker. Een bron van Boy Genius Report heeft een blokje software ontdekt, dat erop wijst dat een nieuwe iPhone en iPad op dit moment al worden getest. Het stukje code zorgt ervoor dat de apparaten die de codenaam iPhone3,2, iPhone3,3 en iProd2,1 hebben meekregen, automatisch geactiveerd worden. In het verleden is soortgelijke code elk jaar voor het lanceren van een nieuw product opgedoken. Het zorgt ervoor dat providers de apparaten kunnen gebruiken zonder dat handmatige activatie in iTunes nodig is. Eerder bevatte iPhone OS 3.2 voor de iPad ook al deze codenamen.

Doorgaans is er vroeg in het ontwikkelingsproces van een nieuw Apple-product een aanwijzing in de software te vinden. Zo waren de eerste sporen van de iPhone 4 toentertijd al 15 maanden van tevoren in de software aanwezig. Het gerucht dat er een CDMA versie van de iPhone 4 in ‘engineering verification’-testfase zit ondersteunt de gedachte dat de nieuwe hardware die op dit moment zou worden getest een CDMA iPhone 4 zou zijn.

Bij de iPhone 4 waren de eerste bewijzen voor deze tests 6 maanden voordat de telefoon op de markt kwam zichtbaar. Omdat Apple vaak volgens hetzelfde schema te werk gaat lijken de aanhoudende geruchten van een CDMA iPhone die begin volgend jaar op de markt komt steeds waarschijnlijker.

Volgens MacRumors is het feit dat de producten de codenaam iPhone3,2 en iPhone3,3 hebben meegekregen een indicatie dat het om een relatief kleine update gaat. Bij een grote (hardware)update zou iPhone4,1 beter passen. Het blijft echter gissen waarom er twee nieuwe iPhones worden getest. Misschien is dit een iPhone waar wij in Nederland wat aan hebben, want een CDMA iPhone is bij ons op geen enkel netwerk bruikbaar. Als laatste denkt MacRumors dat er ook een nieuwe iPad wordt getest. Aangezien de huidige iPad de codenaam iProd1,1 had, zou iProd2,1 de volgende generatie iPad moeten zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2010, 22:53
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen cdma, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.