robot-arm-appel

Wat is Apple nu weer van plan met een robotarm?

Robotarmen en gesmolten metaal: het patentbureau had weer een drukke dag met het toekennen van 42 Apple-patenten.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

robot-arm-appelDinsdag is patentdag voor Apple, zo blijkt ook vandaag nu er weer 42 nieuwe patenten toegekend zijn door het U.S. Patent and Trademark Office. De twee meest opvallende? Een geavanceerde robotarm en het maken van productonderdelen van vloeibaar metaal.


Het toegekende patent voor de Five Axis Robotic Arm kan volgens de tekst uitkomst bieden bij het bewerken van ‘gebogen oppervlakten van een driedimensionaal object’. Hierbij wordt het verwijderen van materiaal specifiek genoemd, dat de arm tijdens deze poetsbeurt van het apparaat in kwestie afhaalt.

Dit moet tijdens het productieproces goed van pas komen, bijvoorbeeld bij het maken van een Mac Pro waarbij dergelijke gebogen oppervlakten overal terugkeren. Het gaat hier dus uiteraard niet om een consumentenproduct. Met het oog op onderstaande afbeelding zou een dergelijke robotarm niet misstaan in een high-tech fabriek, en dat is vermoedelijk ook waar De robotarm gebruikt wordt.

Apple-robotarm-patent

Liquid Metal patent

Ook valt het patent getiteld ‘Layer-by-Layer Construction with Bulk Metallic Glasses’ op, dat uitlegt hoe producten laag voor laag opgebouwd worden met vloeibaar metaal. De techniek laat legeringen afkoelen en opstijven in een laag tempo, in alle denkbare vormen.

Door op deze manier steeds een druppeltje van het vloeibare materiaal te laten vallen, kunnen ontwerpen heel nauwkeurig nagemaakt worden. Apple is al jaren bezig met Liquid Metal en blijkbaar zijn ze er dus nog niet klaar mee.

Lees ook: Patenten beschrijven iPhone van Liquid Metal gemaakt met 3D-printer.

Molten-Metal-Patent

Bekijk hier de volledige lijst met 42 patenten die Apple toegekend kreeg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2015, 21:47
Categorieën Achtergrond, Geruchten
Onderwerpen liquidmetal, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.