Jonathan Ive: ‘Ik werk aan producten met compleet nieuwe materialen’

Jonathan Ive werkt aan producten met compleet nieuwe materialen. Dit vertelt hij aan New York Times.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

jonathan-iveDe New York Times heeft een kort interview gepubliceerd met Jonathan Ive, de hoofdontwerper bij Apple. Hij vertelt aan de krant uitgebreid over zijn werk bij Apple, maar geeft daarbij ook een hint naar toekomstige producten. Ive zegt namelijk te werken met een materiaal dat Apple nog nooit eerder heeft gebruikt. Hij vertelt niet wat dit materiaal is, maar we kunnen wel een aardige gok maken: het ene na het andere gerucht spreekt over saffier in de iPhone 6 en iWatch.

Ive’s uitspraak is als volgt:

Ik zou graag over toekomstige dingen praten – het zijn materialen waar we nog nooit eerder mee hebben gewerkt. Ik werk nu al een paar jaar aan deze dingen. Tim is diep betrokken in het verkennen van deze nieuwe gebieden en deze nieuwe materialen.

De uitspraak over Tim Cook doet denken dat het inderdaad over saffierglas gaat. De saffiermarkt is een relatief onontgonnen terrein, waardoor het logisch lijkt dat de Apple-CEO hierbij nauw betrokken is. Volgens eerdere berichten was de saffiermarkt namelijk aan het instorten voordat Apple interesse toonde. Inmiddels zou Apple genoeg saffier hebben voor de iPhone en iWatch.

Met saffier kan Apple de iPhone en iWatch extra stevige schermen geven die minder snel bekrassen of barsten. In een eerder artikel hebben we de mogelijkheden van saffier uitgebreid besproken.

Saffier lijkt de meest waarschijnlijke kandidaat, maar Ive kan ook refereren naar andere materialen. Zo wordt er al een tijdje gehoopt op een iPhone die bestaat uit Liquidmetal. Strikt gezien heeft Apple al eens Liquidmetal gebruikt – in de simkaarttool die bij de iPhone wordt geleverd. Hetzelfde kan echter worden gezegd over saffier, dat wordt gebruikt om de Touch ID-scanner van de iPhone 5s en de cameralens te beschermen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2014, 10:19
Categorie Apple
Onderwerpen jonathan ive, liquidmetal, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.