Apple’s patenten rond kopiëren en plakken openbaar gemaakt

In een reeks van 10 patenten heeft Apple het kopiëren, knippen en plakken uitgelegd. De patenten bevatten uitgebreide informatie over gebruikersinterfaces.

copy pasteApple’s patenten rond knippen, kopiëren en plakken zijn eindelijk openbaar geworden. Met de lancering van iOS 3.0 lanceerde Apple de nieuwe functie op de iPhone. Apple-topman Scott Forstall legde destijds in een presentatie uit hoe je teksten kunt selecteren en vervolgens knippen of kopiëren. Ook liet hij zien hoe je foto’s kunt knippen en plakken. Er is veel kritiek op Apple geweest waarom het knippen en plakken zo lang op zich liet wachten. Apple wilde wachten tot ze een echt goede oplossing hadden.

Overigens heeft Microsoft met Windows Phone 7 dezelfde keuze gemaakt. Ook dat mobiele platform ondersteunt geen knippen, plakken en kopiëren, maar dat zal via een update begin 2011 beschikbaar komen. Bij Windows Phone moet je met je vinger op een woord drukken en daarna over de selectie bewegen. Bij het loslaten verschijnt er een kopieerknop.

Apple legt in de patenten die nu openbaar zijn gemaakt eerst uit wat het probleem is met huidige oplossingen om te knippen en te plakken op een klein scherm. Qua design worden daardoor grotere uitdagingen gesteld: het aantal handelingen bij een gebruikersinterface wordt steeds groter terwijl het scherm op de telefoontjes nauwelijks groter wordt. Complexe toetscombinaties of ingewikkelde menustructuren zijn ongewenst. Na veel omhaal van woorden komt Apple uiteindelijk bij de gekozen oplossing terecht, die efficiënter zou moeten zijn qua mens-machine-interface.

patent copy paste

Wie precies wil weten wat Apple’s gedachten waren kan zich alvast voorbereiden op flink wat leeswerk. Alleen de samenvatting beslaat al 57 punten. Gelukkig heeft Patently Apple er een eigen samenvatting van gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2010, 22:01
Categorie Apple
Onderwerpen apple, copy paste, knippen, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.