Tethering-optie weer verdwenen in iOS 4.2 beta 3

De tethering-optie voor de iPad die in de tweede beta van iOS 4.2 opdook, is in de derde beta weer verdwenen.

TetheringAfgelopen dinsdag stelde Apple de derde beta van iOS 4.2 voor de iPhone, iPod touch en iPad aan ontwikkelaars beschikbaar. De derde beta bracht de nodige verbeteringen en enkele nieuwe functies, zoals de keus uit nieuwe wallpapers. De website 9to5Mac ontdekte dat Apple echter ook een functionaliteit verwijderd heeft waar veel mensen op zaten te wachten: tethering, het delen van je internetverbinding. De functionaliteit, die in de tweede beta van iOS 4.2 plotseling opdook, is in de derde betaversie namelijk weer verdwenen.

In de vorige beta bevonden zich in het menu ‘Cellular Data’ nog aparte velden voor internet tethering, waar gebruikers zelf een APN, gebruikersnaam en wachtwoord konden invoeren. Die velden, die ook slechts bij een aantal providers zichtbaar waren, zijn in de derde beta weer verdwenen.

Geen tethering meer in iOS 4.2 beta 3

Waarom de functionaliteit weer is verdwenen, is niet duidelijk. Het zou kunnen betekenen dat Apple besloten heeft om de functionaliteit te schrappen of de functionaliteit tot de officiële release in november uit te schakelen. Dat is in het verleden wel vaker gebeurd bij de ontwikkeling van nieuwe firmware-versies. Het ook mogelijk dat de tethering-functionaliteit per abuis was ingeschakeld en dat Apple helemaal geen plannen heeft om tethering naar de iPad te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2010, 14:39
Categorieën Apps, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.