Apple ziet Health in iOS 8 als ‘morele verplichting’

Apple ziet het verzamelen van medische gegevens in Health met iOS 8 als een morele verplichting, zo blijkt uit gesprekken met de FDA.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 8 HealthApple sprak meerdere malen met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) over de gezondheidsfuncties in iOS 8, die we inmiddels kennen als de nieuwe app Health. Omdat de FDA een Amerikaanse overheidsinstantie is, wist de website Apple Toolbox de notulen te bemachtigen. Notulen die een beter idee geven van Apple’s visie voor de Health-app. Zo ziet Apple het als een morele verplichting om je gezondheid met je iPhone, apps of bijbehorende accessoires bij te houden. iDevices hebben immers de bijbehorende accessoires.


De notulen bemachtigd door Apple Toolbox zijn van een vergadering uit december 2013 – de laatste keer dat Apple met de instantie sprak. Op dat moment was er nog amper wat naar buiten gelekt over de Health-app. Hoewel Apple de nieuwe gezondheidsapp niet bij naam noemde, notuleerde de FDA wel het volgende:

Apple wijst er op dat hoewel begeleiding een stap in de juiste richting is, de industrie altijd zijn grenzen zal verleggen. Apple ziet mobiele technologieplatformen als een mogelijkheid voor mensen om meer over hunzelf te leren. Met de potentie van meer sensoren op mobiele apparaten gelooft Apple dat er een mogelijkheid is om meer te doen met apparaten, en dat er mogelijk een morele verplichting is om meer te doen.

Tijdens een ander deel van de vergadering ging Apple dieper in op de gezondheidsfuncties van mobiele devices:

Apple’s apparaten hebben bijvoorbeeld camera’s en bewegingssensoren. Er is een mogelijkheid om te innoveren, maar Apple wil er zeker van zijn de FDA aan zijn kant te hebben.

Hoe Apple die morele verplichting wil ingaan is inmiddels duidelijk: met de nieuwe iOS 8-app Health kunnen gebruikers medische gegevens verzamelen. Gegevens afkomstig van bijvoorbeeld apps die Apple’s nieuwe HealthKit-protocol ondersteunen. De Health-app is mogelijk ook de plek waar de nog niet aangekondigde iWatch zijn gegevens naartoe zal sturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.