Apple Maps in iOS 8 bevat hints naar nieuwe parkeerfunctie

iOS 8 bevat hints naar een speciale parkeerfunctie voor de Kaarten-app, die vermoedelijk je M7-coprocessor gebruikt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ov route plannen apple kaartenDe Kaarten-app van Apple kan je in de toekomst wellicht helpen je geparkeerde auto te vinden. Dit blijkt uit afbeeldingen gevonden in iOS 8. Hoe de autofunctie van Apple Maps exact zal werken is nog onduidelijk: de afbeeldingen laten enkel een speld voor op de kaart zien, die aangeeft waar je auto staat. Het is echter aannemelijk dat de nieuwe functie de M7-coprocessor van de iPhone 5s kan gebruiken.

De parkeerfunctie voor de Kaarten-app is waarschijnlijk al lang in ontwikkeling. In september vorig jaar werd er volgens bronnen al aan gewerkt. Toen werd gezegd dat de parkeeroptie gebruik zou maken van de M7-coprocessor om automatisch te zien waar en wanneer je had geparkeerd.

iOS 8 kaarten app parkeren (Custom)

De M7 motion-coprocessor van de iPhone 5s verzamelt data van bewegingssensoren, om zo in de gaten te houden wanneer je bijvoorbeeld rondloopt. Afgelopen jaar beschreven we de M7 al uitgebreid. Op de website van Apple staat ook al aangegeven hoe de M7-processor slim in de auto gebruikt kan worden:

M7 weet wanneer je loopt, rent of zelfs rijdt. De Kaarten-app wisselt bijvoorbeeld naar navigatie-opties voor in de auto naar voetgangersinstructies als je, bijvoorbeeld, je auto parkeert en te voet verder gaat.

De M7-processor ziet dus al wanneer je uit de auto stapt. De parkeerhulp zou daarom op vrij voorspelbare wijze werken: de Kaarten-app zou je gps-locatie erbij pakken zodra je stopt met rijden, om vervolgens een speld te plaatsen zodat je later je auto terugvindt.

iOS 8 bevat enkel de speldafbeelding voor de Kaarten-app, waardoor het onduidelijk is wanneer de nieuwe functie exact wordt toegevoegd. Wellicht zal Apple de parkeeroptie van de Kaarten-app in een latere beta of de publieke versie van iOS 8 toevoegen, maar de functie kan ook worden bewaard voor bijvoorbeeld iOS 8.0.1 of iOS 8.1. Overigens is de parkeerhulp niet de enige functie verborgen in de iOS 8-beta: een nieuwe multitaskoptie voor de iPad is ook aanwezig.

Een andere toevoeging aan Apple Maps is nog afwezig in iOS 8: volgens vroege geruchten zou Apple eindelijk openbaar vervoer-informatie gaan tonen, maar hier werd tijdens WWDC geen woord over gerept. iOS 8 bevat bovendien geen verwijzingen naar deze mogelijkheid. Gisteren bleek dat interne strubbelingen verdere verbeteringen voor de Kaarten-app in de weg staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, auto, ios 8, parkeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.