iOS 8 bevat code voor vernieuwde multitasking op iPad

iOS 8 bevat code voor nieuwe multitasking op de iPad. Dit ontdekte Steve Throughton-Smith.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad multitask (Custom)De code van iOS 8 bevat verwijzingen naar een nieuwe multitaskoptie, waarmee het mogelijk is om tot vier iPhone-apps naast elkaar te draaien. Dit is hoogstwaarschijnlijk de nieuwe multitaskmogelijkheid voor de iPad die in eerdere geruchten voorbijkwam. Apple kondigde de nieuwe multitasking nog niet aan tijdens WWDC 2014, waardoor het even de vraag was of hij bruikbaar zal zijn in iOS 8. De nieuwe code laat zien dat Apple aan de iPad-multitasking heeft gewerkt voor iOS 8 en dat er nog steeds verwijzingen te vinden zijn.

De iOS 8-code werd ontdekt door ontwikkelaar Steve Throughton-Smith. Volgens hem zit er in iOS 8 de codestring _insertMultipleAppDisplayLayout:atIndex:completion, waarmee iOS meerdere apps naast elkaar draait.

De nieuwe multitaskoptie voor de iPad laat je meerdere iOS-apps naast elkaar gebruiken, zodat je bijvoorbeeld een tekstverwerker naast een browser kunt draaien. Dit maakt het makkelijker om je iPad productief te gebruiken. We zagen eerder al vergelijkbare multitasking op de Microsoft Surface en sommige Samsung-tablets.

De verwijzingen in de iOS 8-code doen vermoeden dat Apple de nieuwe multitasking in een latere versie van iOS 8 wil introduceren, maar het is nog onduidelijk in welke versie. Wellicht zien we de nieuwe multitasking in een latere beta of de publieke versie van iOS 8, maar de optie kan ook worden bewaard voor bijvoorbeeld iOS 8.0.1 of iOS 8.1. De code wijst er vooral op dat Apple in elk geval actief werkt aan de nieuwe mogelijkheid.

iOS 8 iPad multitasking code (Custom)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 21:33
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, iwork, multitasking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.