ios-developer-program

Apple’s winkelpersoneel gaat meehelpen met iOS-betatesten

Apple gaat medewerkers van de Apple Stores inschakelen bij het testen van nieuwe iOS beta's. Ze willen daarmee de hoeveelheid testers uitbreiden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iOS-8-heroApple heeft tot nu toe ontwikkelaars ingeschakeld voor het testen van betaversies van iOS. Binnenkort gaat dat veranderen. Apple wil medewerkers van de Apple Stores laten meewerken aan betatests. Het zou binnenkort van start gaan bij een komende betaversie van iOS 8.2. Voor OS X Yosemite schakelt Apple al wel meer mensen in: daar kun je ook als niet-ontwikkelaar alvast publieke betaversies installeren.

Dat Apple meer mensen inschakelt kan twee dingen betekenen: het testen van betaversies buiten de groep ontwikkelaars is goed bevallen. Of Apple wil een gevarieerdere hoeveelheid testervaringen. Ontwikkelaars zijn ongetwijfeld goed in het testen van nog niet officieel gereleaste software, maar ze zijn geen doorsnee gebruikers, die soms wat meer moeite hebben om wijzigingen in de software te doorgronden. Nog een andere optie is dat Apple een groep testers zoekt, die voortdurend bugs en fouten gaat doorgeven terwijl ontwikkelaars dat vooral doen als er een nieuwe beta is.

De publieke release van iOS 8.2 wordt rond maart 2015 verwacht, rond dezelfde periode dat de Apple Watch op de markt komt. Tot nu toe zijn drie betaversies voor ontwikkelaars uitgebracht: de eerste beta in november, de tweede beta in december en de derde beta een week later, ook in december. Zodra iOS 8.2 er is kunnen we uitkijken naar iOS 9, waarvan de eerste aankondigingen begin juni worden verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2015, 16:29
Categorie Apple
Onderwerpen beta, ios

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.