Apple wilde 14 jaar geleden al een tablet verkopen

Apple probeerde 14 jaar geleden al een tablet te slijten aan medisch personeel. Het ging om een prototype van zo'n 10 inch, waarbij de fout werd gemaakt die Microsoft later ook zou maken: een complete desktopinterface op een klein apparaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple tablet newtonToen de Apple Newton nog in productie was, probeerde Apple in het geheim een nieuw apparaat aan de man te brengen. Het ging om een tablet van ongeveer 10 inch, aanvankelijk gericht op medische beroepen maar bedoeld voor algemene toepassingen. De interface was te vergelijken met het huidige Mac OS, waarbij je een pen gebruikte voor de invoer. Die Apple Tablet is er nooit gekomen en misschien is dat maar goed ook. Latere Windows-tablets die ook op een klein oppervlak een complete desktop-ervaring wilden nabootsen, zijn niet echt een succes geweest.


Nadat deze tablet op basis van Mac OS van tafel was, werd er pas in 2000 weer stappen in de richting van een tablet ondernomen. Aanvankelijk ging het over Inkwell, de pen-invoersoftware die nu deel uitmaakt van Mac OS X. Het woord ‘tablet’ werd voor het eerst gebruikt in 2003. Wat in de geruchten van vandaag ontbreekt is de verwijzing naar medische toepassingen, terwijl een digitaal klembord voor artsen en verpleegsters nog steeds een prima idee is. Voor de iPhone heeft Apple nog wel interesse getoond in medische beroepen: dat was te zien bij de presentatie van iPhone OS 3.0 waarbij medische accessoires zoals bloeddrukmeters en hartslagmeters werden getoond.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Via: Gizmodo

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.