‘Apple wil merknaam ‘iWatch’ vastleggen in Rusland’

Apple heeft een verzoek voor de merknaam 'iWatch' ingediend bij het Russische patentbureau.

iWatch Martin HajekApple heeft in Rusland de merknaam ‘iWatch’ geprobeerd vast te leggen. Dit meldt de Russische nieuwssite Izvestia, volgens wie Apple het verzoek bij het Russische patentbureau Rospatent heeft ingediend. Het bemachtigen van de naam lijkt erop te wijzen dat Apple zich steeds meer aan het voorbereiden is op de introductie van het nieuwe Apple-horloge. Daarnaast lijkt de aangevraagde merknaam erop te wijzen dat Apple het horloge dus ook daadwerkelijk ‘iWatch’ zal noemen. Tot nu toe werd deze naam vooral gebruikt door analisten en geruchtenbrengers om het nog onbekende horloge te beschrijven.

Het aanvragen van de merknaam ‘iWatch’ verzekert echter niet helemaal de naam van het horloge. In het verleden vroeg Apple merknamen anoniem aan, of via kleine zusterbedrijven. Zo werd de naam iPad vastgelegd door Apple’s IP Application Development Limited. Dit bedrijf raakte eerder nog in een rechtszaak verwikkeld. Ditmaal wijkt Apple af van deze strategie, wat zou kunnen betekenen dat namen preventief worden geregistreerd. Door de naam in handen te hebben zou Apple kunnen voorkomen dat andere bedrijven ermee aan de slag gaan.

Hoewel de naam voor de iWatch in Rusland bijna verzekerd is, moeten we er vermoedelijk alsnog lang op wachten. Analist Ming-Chi Kuo stelde onlangs nog dat het Apple-horloge pas in 2014 op de markt zal verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2013, 15:57
Categorie iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.