Apple werkt aan nieuwe Smart Cover voor iPad

Apple werkt aan een nieuwe Smart Cover voor de iPad. Dat blijkt uit drie vacatures voor medewerkers die het ontwikkelproces van Smart Covers gaan aansturen.

iPad-Smart-CoverApple heeft maar liefst drie vacatures online gezet, die erop wijzen dat de Smart Cover van de iPad nieuwe functies krijgt. Apple is op zoek naar drie projectmanagers op het gebied van ‘Soft Goods Engineering’. Daaruit is nog weinig af te leiden; de taakomschrijving vermeldt echter dat de projectmanagers het ontwikkelproces voor Smart Covers gaan aansturen.

Het lijkt zo’n simpele beschermflap, maar om voor deze verantwoordelijke banen in aanmerking te komen moet je minimaal vijf jaar ervaring hebben met de productie van ‘soft goods’. De nieuwe Smart Cover is vermoedelijk bedoeld voor de iPad 5, die later dit jaar uitkomt. In een Smart Cover zitten meer mogelijkheden dan het beschermen van je scherm: het is dankzij een magneetmechanisme te gebruiken als houder en diezelfde magneten zorgen ervoor dat de cover zonder bevestigingsmateriaal op je iPad te klikken is. Bovendien zorgt de Cover ervoor dat de iPad in slaapstand gaat, als je de klep sluit.

ipad 5 soft goods engineering

Ontwikkelaars van apps maken gebruik van deze unieke eigenschap, zoals Evernote Peek. Wat zou Apple er nog meer in kunnen stoppen? Misschien een geïntegreerd led-schermpje waarop je tijdstip, temperatuur of nog openstaande taken kunt aflezen? Of ingebouwde zonnepanelen die de iPad automatisch opladen, terwijl hij in de vensterbank ligt. Nog een ander idee: inductieladen via de iPad-cover, zodat je je iPhone en iPod touch kunt opladen terwijl je je iPad aan het laden bent.

ipad engineering smart cover

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2013, 19:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen cover, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.