Petcube laat je op afstand spelen met huisdier via iPhone-app

De Petcube is een kleine kubus die je huisdier in de gaten kan houden via een app. Een laseraanwijzer laat je op afstand ook spelen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

petcube-hondJe huisdier in de gaten houden met een webcam is al langer mogelijk, maar dit is wel een vrij eenzijdige manier om op je hond of kat te letten. De Petcube wil het leuker maken om op afstand met je dieren om te gaan: het apparaatje bevat een microfoon en camera zodat je een dier in de gaten kunt houden, maar ook luidsprekers waarmee je iets terug kunt zeggen. Bovendien kun je met het apparaatje spelen terwijl je niet thuis bent, met een ingebouwde laseraanwijzer die je vanuit de app kunt besturen.


PetcubeTerwijl je met de laseraanwijzer speelt kun je ook foto’s en HD-video’s nemen, die je later weer met anderen kunt delen. Bovendien is het mogelijk om toegang tot jouw Petcube te delen met een groep bekenden, zodat ook anderen op je hond of kat kunnen letten als je even de deur uit bent.

De Petcube laat je spelen met je huisdier, maar zodra je fysiek wil ingrijpen moet je uiteraard gewoon thuis zijn. Overigens is dit niet het eerste accessoire bedoeld voor je huisdier: eerder dit jaar schreven we nog over de Whistle, een activiteitentracker speciaal voor je hond.

Je kunt een Petcube bestellen door op Kickstarter eenmalig 149 dollar op Kickstarter te doneren, plus 30 dollar aan verzendkosten. De eerste Petcubes worden rond mei 2014 verzonden. Het project is in ieder geval alvast geslaagd: de makers hoopten op 100.000 dollar, maar dat bedrag zijn ze al gepasseerd. We weten alleen niet of de laser voor problemen kan zorgen in Nederland. De verkoop van bepaalde laserpointers is hier illegaal, maar het is onduidelijk wat voor klasse laser de Petcube benut.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2013, 14:19
Categorie Accessoires
Onderwerpen dieren, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.