‘Apple wil iRadio komende zomer introduceren’

Apple heeft plannen om de radiodienst en Spotify-concurrent iRadio deze zomer uit te brengen. Er zou voortang zijn in de besprekingen met twee grote muzieklabels: Universal en Warner.

apple iradioApple boekt voortgang met iRadio, de geruchtmakende dienst voor streaming radio. Dat schrijft The Verge in een uitgebreid artikel over de muziekindustrie. “Er is veel geschreven over Apple’s plannen om dit jaar een Pandora-achtige dienst te introduceren”, schrijft de website. “Nu hebben meerdere insiders uit de muziekindustrie The Verge verteld dat er behoorlijke voortgang is geboekt in de gesprekken met twee toplabels: Universal en Warner”. Eén van de bronnen zegt dat er geen twijfel is dat iRadio er komt. Apple maakt zich er hard voor om de radiodienst deze zomer al beschikbaar te stellen.

Al sinds een jaar wordt er gesproken over een eigen radiodienst van Apple. Die zou niet alleen een concurrent van Pandora zijn, maar ook van het in Europa veel populairdere Spotify. Bloomberg voorspelde dat iRadio in het eerste kwartaal van 2013 zou worden gelanceerd, maar met nog twee weekenddagen te gaan is die kans vrijwel verkeken.

ipad-radio-knoppenTegelijk gingen er geregeld geruchten dat de plannen zouden zijn uitgesteld, omdat Apple geen overeenkomst met de platenlabels voor elkaar kreeg. Bewijs dat er aan een radiodienst wordt gewerkt is er ook: er werden twee knoppen met radiofunctie aangetroffen in de code van de muziekapp op de iPad. Maar dat is alweer een paar maanden geleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2013, 21:20
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, itunes radio, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.