iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 29 maart 2013

In iCulture Vandaag kijken we naar een flinke lijst met apps, zoals de updates van Vine en Cinemagram, gratis apps zoals Sonic Dash en Phoster. Maar ook naar geruchten, zoals een gamecontroller van Apple en plannen om iRadio al deze zomer in te schakelen.

game pad samsungVandaag een gevarieerde mix van artikelen op iPhoneclub en iPadclub. Niet alle geruchten hebben het vandaag gehaald. Zo hebben we het gerucht dat Apple op 20 juni de iPhone 5S gaat aankondigen, maar even gelaten voor wat het is. Een Japanse site die nu al weet hoe de agenda van Apple eruit ziet? Dat lijkt ons sterk. We schreven ook over het feit dat ontwikkelaars precies kunnen zien welke apps je op de iPhone geïnstalleerd hebt, zonder dat je je daar als gebruiker bewust van bent. De ontwikkelaars doen niets fout, want het is van Apple gewoon toegestaan. Maar echt netjes is het niet. In het artikel over data-uitwisseling tussen apps lees je er alles over, ook over legitieme redenen om te gluren welke apps er op je toestel staan. En daarnaast hebben we natuurlijk weer een flinke stapel apps doorgewerkt, waarvan de beste en interessantste de website hebben gehaald. We hielden zelfs nog een paar artikelen over, die we naar morgenvroeg moesten doorschuiven.

Apps

 • Er komen een paar vrije dagen aan. Dus hop, met de kont van de bank, we gaan fietsen! Met Fiets VL vind je de leukste fietspaden in België.
 • Heb je je zo misdragen op Twitter, dat je niet meer welkom bent, dan zijn er altijd nog andere sociale netwerken waar je kunt uithangen. Heello bijvoorbeeld. De eerste iPhone-app voor Heello is er nu.
 • Wat Vine kan, kan Cinemagram ook: korte filmpjes maken.
 • Sunrise Calendar heeft een betere koppeling met Linkedin gekregen, zodat je voortaan weet met wie je afspreekt.
 • Joepie, Sonic Dash is gratis. Het is de eerste keer dat deze game voor nop te krijgen is.
 • Pssst, gratis app hebben? Apple heeft Phoster uitgeroepen tot app van de week, zodat je op het priegelig kleine schermpje van je iPhone een poster kunt maken, die je vervolgens in monsterformaat kunt uitprinten.
 • Draw Something 2 komt eraan. In Zweden zijn ze al aan het tekenen.
 • Vine van Twitter kan nu filmpjes op websites invoegen.
 • Moxtra is een online vergaderapp voor de iPad, die nu ook in het Nederlands te gebruiken is.

Apple

 • Apple is gestart met een promotiecampagne voor de iPad, net zoals ze eerder voor de iPhone 5 deden.
 • Volop geruchten vandaag, zoals: Apple gaat binnenkort een gamecontroller aankondigen. Dat hebben ontwikkelaars verteld die door Apple in vertrouwen zijn genomen op GDC en vervolgens zo vriendelijk waren om het gestelde vertrouwen te schenden. Het gerucht lijkt door de invloedrijke blogger Jim Dalrymple overigens net zo snel weer ontkracht met zijn bekende ‘Nope‘.
 • iRadio komt eraan hoor! Apple heeft de deals met Universal en Warner bijna rond. Nu de rest nog. O ja, en Apple moet het ook nog even aankondigen, want dan pas is het waar.
 • Ouders rukken zich de haren uit het hoofd hoe ze voorkomen dat hun kroost een maandsalaris aan in-app aankopen er doorheen jaagt (oplossing: zet de aankopenschakelaar uit!). Maar ontwikkelaars lachen zich ondertussen een ongeluk, want er stromen miljoenen binnen. Wie goed geld wil verdienen, stopt in-app aankopen in zijn apps, onderzocht Distimo.

Nieuws

Overig

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2013, 22:16
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.