‘Apple wil betaaldienst Square overnemen’

Apple wil mogelijK betaaldienst Square overnemen, aldus bronnen van Re/Code. Ook Google heeft interesse in het bedrijf.

SquareApple overweegt om betaaldienst Square over te nemen. Dit beweren bronnen bekend met de plannen tegenover Re/code. Apple zou niet de enige geïnteresseerde zijn: ook Google en andere bedrijven zouden geïnteresseerd zijn in een overname. Square zou een essentiële rol kunnen spelen bij Apple’s plannen om een eigen betaaldienst voor winkels te introduceren. Op het moment biedt Square in de Verenigde Staten betaalpaslezers aan voor iDevices, die hierdoor makkelijk als kassa worden gebruikt.

Volgens de bronnen hebben Apple en Google in het verleden interesse getoond in een overname van Square. Nu zijn er weer geluiden over een mogelijke overname, waardoor de twee bedrijven direct de meest waarschijnlijke kandidaten zijn.

Google is volgens sommigen de meest waarschijnlijke koper, maar oprichter Jack Dorsey zou hier liever geen afspraken mee maken. Toen Dorsey nog een positie had bij Twitter, zou hij een overname door Google hebben afgeslagen. Bovendien denkt Dorsey volgens de bronnen dat Apple beter bij Square past. Beide bedrijven hebben namelijk design hoog in het vaandel staan.

De betaalpaslezers van Square zouden een belangrijke rol voor de iPhone spelen. Geruchten wijzen er al langer op dat Apple interesse heeft in de mobiele betaalmarkt. Hoe Apple zo’n betaalsysteem exact in de iPhone wil integreren, is echter nog de vraag. Square is voornamelijk afhankelijk van bankpaslezers, maar veel andere bedrijven kijken naar contactloze betaalmethoden. Hoewel Apple tot nu toe NFC niet in de iPhone heeft geïntegreerd, kan er in een latere iPhone alsnog voor gekozen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2014, 17:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen mobiel betalen, nfc, square

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.