Apple informeert gebruikers bij opgeloste kaartproblemen

Apple stuurt notificaties naar iPhone-gebruikers die problemen in de Kaarten-app (Apple Maps) melden.

Apple Maps notificaties teaserApple test speciale pushnotificaties in de officiële Kaarten-app van iOS. Met de berichten stelt Apple gebruikers op de hoogte die eerder een probleem in de kaartinformatie hebben gemeld. Het is in de Kaarten-app mogelijk om aan te geven of je de berichten in de toekomst wil ontvangen. De nieuwe notificaties zijn op een aantal iPhones verschenen, maar zijn nog niet voor alle gebruikers beschikbaar.

De notificaties zijn handig voor gebruikers, maar kunnen Apple ook aardig wat betekenen voor Apple’s reputatie. Door iPhone-gebruikers met kaartproblemen direct op de hoogte te stellen als hun probleem is opgelost, laat Apple zien dat er druk aan het verbeteren van Apple Maps wordt gewerkt. Hierdoor krijg je minder snel het idee dat je suggestie in een zwart gat is verdwenen.

Apple test op het moment de notificaties met een kleine groep gebruikers. Het is onduidelijk hoe Apple bepaalt welke groep de berichten ontvangt. Hoewel MacRumors van meerdere gebruikers heeft gehoord dat ze de berichten ontvingen, hebben wij de optie om ze aan of uit te zetten niet gevonden. Apple test wel vaker nieuwe mogelijkheden met een kleine testgroep: eerder verschenen bijvoorbeeld nieuwe zoeksuggesties in de App Store.

Apple zegt inmiddels al jaren druk te werken aan het verbeteren van de kaartinformatie in de Kaarten-app. In iOS 6 verving Apple Google Maps met de eigen dienst, maar dit leidde al snel tot kritiek. Veel van de kaartinformatie bleek niet te kloppen of onvolledig te zijn. De Kaarten-app kreeg korte tijd later een duidelijkere knop waarmee je problemen op de kaarten kunt melden.

Volgens geruchten zal Apple de Kaarten-app in iOS 8 een grote update geven. Er wordt eindelijk ov-informatie aan de applicatie toegevoegd, al is het nog onduidelijk wanneer deze nieuwe functie in Nederland en België zal worden ondersteund.

Apple Maps notificaties probleem

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2014, 12:03
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.