app-store-gratis-download

Apple toont voortaan ‘Download’-knop bij gratis apps

Apple heeft de knoppen 'GRATIS' bij gratis apps vervangen door 'DOWNLOAD'. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de toename van in-app aankopen.

Apple heeft de knop ‘GRATIS’ gewijzigd in ‘DOWNLOAD’. Het is een kleine aanpassing in de App Store, die waarschijnlijk te maken heeft met in-app aankopen. De knop is zichtbaar bij alle gratis apps die je nog niet eerder hebt gedownload.

app-store-gratis-download

Apple heeft de afgelopen jaren regelmatig kritiek gehad van consumentengroepen, vanwege apps die gratis worden aangeboden maar bomvol in-app aankopen zitten. Zij zijn van mening dat de apps niet echt gratis zijn, omdat er in-app aankopen nodig zijn om van de volledige functionaliteit te kunnen genieten. Het woordje ‘GRATIS’ is daarom niet helemaal terecht. Ondertussen groeien freemium-appls in populariteit en zijn het de meest winstgevende apps in de App Store. Kijk je naar de apps waar momenteel het meeste geld mee wordt verdiend, dan zijn dat Clash of Clans, Game of War en Candy Crush Saga, allemaal apps die op het eerste gezicht gratis zijn, maar waarbij spelers worden verleid om zoveel mogelijk geld uit te geven.

In de Amerikaanse App Store is de tekst ‘FREE’ vervangen door ‘GET’. Gaandeweg heeft Apple steeds meer aanpassingen gedaan, om het bezorgde ouders en consumentengroepen naar de zin te maken. Bij freemium stond al een waarschuwing voor in-app aankopen. Sinds iOS 7.1.1 toont Apple de in-app aankopen nog duidelijker. Als ouders willen voorkomen dat hun kinderen in-app aankopen doen, kunnen ze de functie ook uitschakelen.

Tipgevers: Jarno en Giovanni

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2014, 20:09
Categorie Apple
Onderwerp in app aankopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.