beats-music-iphone-6

‘Apple gaat Beats Music vanaf 2015 meeleveren met iOS’

Apple wil Beats Music integreren in iOS en opnieuw lanceren onder de merknaam iTunes, zeggen bronnen van de Financial Times.

Apple gaat vanaf 2015 de Beats Music-app standaard meeleveren in iOS. Eerder waren er al geruchten dat Beats Music zou worden geïntegreerd in iOS. Nu zegt de Financial Times bewijzen te hebben dat de bundeling ook echt plaatsvindt. De muziekdienst op abonnementsbasis zal daarmee meteen beschikbaar komen voor honderden miljoenen iOS-gebruikers. Daarmee kan Apple in één klap de strijd aangaan met marktleider Spotify.

beats-music-iphone-6

Eerder werd ook al vermoed dat Apple de merknaam Beats Music aan de kant wil zetten en in februari 2015 een nieuwe lancering gepland heeft. De Financial Times denkt dat Apple de vernieuwde muziekdienst onder de iTunes-merknaam opnieuw zal uitbrengen. Dat is een welkome aanvulling, want de verkoop van losse muzieknummer daalt al geruime tijd.

Sinds afgelopen zomer kwam Beats Music in handen van Apple, samen met het bijna gelijknamige bedrijf Beats Electronics, dat audioproducten maakt. Apple deed wel wat promotie voor de Beats Music-app, maar voerde verder geen opvallende wijzigingen door. Sinds half september is Beats Music bereikbaar op de Apple TV, maar je hebt er wel een abonnement voor nodig, dat momenteel alleen in de VS wordt aangeboden. Je betaalt er $10 per maand voor. Apple zou die prijs omlaag willen brengen naar $5 per maand, door nieuwe onderhandelingen te voeren met platenmaatschappijen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2014, 20:04
Categorie Geruchten
Onderwerpen beats music, muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.