Apple werkte aan multitasking en videoconferentie-functie op iPad

Apple heeft mogelijk toch gewerkt aan een versie van de iPad, met een extra videocamera aan de voorzijde, bedoeld voor videoconferentie-gesprekken.

ipad simulatorEngadget heeft bewijs gevonden dat Apple mogelijk aan een videoconferentie-functie op de iPad heeft gewerkt. Het bewijs is gevonden in de iPad 3.2 SDK. Er zijn mogelijkheden aangetroffen om een videoconferentie-gesprek te accepteren en af te wijzen. Ook is er een mogelijkheid om van camera te wisselen (wat wijst op een camera aan de voorzijde) en de mogelijkheid om een videogesprek schermvullend of in een klein venster te voeren.

Dat laatste wijst nog op andere mogelijkheden: als je een videoconferentie-gesprek in een kleiner venster laat zien, kun je gelijktijdig andere dingen doen. Multitasking ligt dan voor de hand.

Eén van de verklaringen is dat Apple wel heeft gewerkt met prototypes van de iPad die een videocamera aan de voorzijde hadden, maar deze extra functie op het laatste moment heeft geannuleerd. Om de mogelijkheden in de SDK te kunnen gebruiken moet er daadwerkelijk een camera aanwezig zijn in de iPad; niemand kan op dit moment testen of het ook werkt.

Andere ontdekkingen in de firmware zijn: bestanden downloaden en lokale opslag in de browser. Uit de informatie is niet af te leiden of je bestanden kunt downloaden en daarna ook vanuit elke gewenste applicatie kunt openen.

Via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2010, 9:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geen tag, ipad, vergaderen, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.