Apple heeft ook zakelijke plannen met de iPad

Apple is van plan om twee updates aan het iPad OS toe te voegen, waarbij toegang tot servers en gebruik van netwerkprinters mogelijk worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone file systemDe iPad is gelanceerd als een multimedia-apparaat dat vooral consumenten moet aanspreken. Je kunt er boeken, video en muziek mee bekijken en beluisteren. Toch zou Apple ook van plan zijn om een aantal meer zakelijke functies toe te voegen, zodat de iPad ook een aantrekkelijk apparaat wordt voor bedrijven. Er is weliswaar een iPad-versie van iWork in de maak, maar lang niet alle bedrijven maken gebruik van Pages voor tekstverwerking en Numbers voor spreadsheets. Er moet dus meer gebeuren.


Apple zou van plan zijn om twee grote software-upgrades uit te brengen. De eerste is bedoeld om direct netwerkprinten mogelijk te maken, zodat je niet meer specifieke printsoftware nodig hebt. De andere is bedoeld om toegang te krijgen tot lokale fileservers, via een applicatie die vergelijkbaar is met iDisk.

Maar er is meer dat nog ontbreekt: de iPad ondersteunt namelijk geen Exchange push-mail, er is geen VPN-compatibiliteit en op afstand blokkeren door een IT-beheerder kan ook niet. Op de iPhone zijn al deze mogelijkheden al wel beschikbaar.

Apple zou ook bezig zijn met nieuwe manieren van bestandsbeheer. Het uitwisselen van bestanden tussen iPad en desktopcomputers verloopt daarmee naadloos. Net als op de iPhone is er geen bestandssysteem waar je doorheen kunt bladeren. En op de Mac maakt het dankzij Spotlight ook al bijna niet meer uit waar je documenten opslaat; met de juiste zoektermen vind je ze toch wel. Bij de iPad hoeven mensen het onderliggende bestandssysteem niet te kennen: de iPad-apps slaan hun data en documenten op in een eigen installatie-directory. Als je de applicatie verwijdert, verdwijnen daarmee ook meteen alle gerelateerde bestanden. Bij de iPhone werkt dit ook al zo. iPad-apps kunnen echter ook aangeven dat de documenten draadloos moeten worden bewaard. Je kunt op die manier alle documenten zien die bij een applicatie horen, ook als ze draadloos op een andere locatie bereikbaar zijn. Door de iPad via Wi-Fi te mounten kun je de bestanden moeiteloos tussen iPad en de desktopcomputer (of een server) heen- en weerslepen.

Via: AppleInsider (zakelijk en bestandssysteem)

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.