Nieuw Apple-patent beschrijft slim veegtoetsenbord voor iOS

Een nieuw Apple-patent beschrijft een aangepast iOS-toetsenbord, waar je over kunt swipen om tekst te deleten of selecteren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Veegtoetsenbord iOSEen nieuw Apple-patent toont aan wat voor veranderingen Apple wellicht gepland heeft voor het iOS-toetsenbord. Door bepaalde knoppen met swipes en andere multitouch-commando’s te vervangen, zou het makkelijker zijn om snel te typen en teksten te bewerken. Een swipe van rechts naar links over het toetsenbord kan gebruikt worden om tekst te wissen, terwijl je met een tweede vinger ingedrukt deze zelfde swipe kunt maken om tekst te selecteren.

Apple diende het patent voor het swipetoetsenbord in september 2011 in, maar hij is nu pas openbaar gemaakt. In de tussentijd hebben ontwikkelaars al geprobeerd om soortgelijke systemen te integreren. De iOS-tekstverwerker WordEver laat je bijvoorbeeld door tekst heen navigeren met vegen naar links of rechts over het toetsenbord.

Net als bij andere Apple-patenten geldt: hoewel Apple het idee heeft ingediend, weten we nooit zeker of hier daadwerkelijk iets mee gaat gebeuren. De kans bestaat dat Apple het idee alleen heeft vastgelegd, maar dat het plan daarna in de ijskast is verdwenen.

Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:18
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 3, patenten, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.