apple-aandelenkoers-iphone

Apple verdubbelde in waarde sinds Tim Cook CEO werd

Sinds Tim Cook CEO is, is de marktwaarde van Apple verdubbeld. Wie zei ook alweer dat Apple ten dode was opgeschreven, na het overlijden van Steve Jobs?

tim-cook-ipad-eventAls je aandelen Apple hebt gekocht op het moment dat Tim Cook CEO werd, dan heb je een gezonde winst gemaakt. Ook is het vast opgevallen dat de beurskoers van Apple de afgelopen tijd flink is gestegen. Het gaat beter dan ooit! Apple haalde gisteren een mijlpaal door een marktkapitalisatie van 700 miljard dollar te doorbreken. Dit is de hoogste waarde in de geschiedenis. En het gaat snel: twee weken geleden passeerde Apple nog een marktwaarde van 660 miljard dollar. Interessant weetje: het is allemaal te danken aan Tim Cook.

Sinds Tim Cook in 2011 CEO werd is de waarde van Apple namelijk verdubbeld. Kocht je aandelen op het moment dat Cook CEO werd, dan heb je een flinke winst gemaakt. Analisten die aanvankelijk sceptisch waren over Apple na het overlijden van Steve Jobs, zijn inmiddels wel bijgedraaid. “Apple is doomed” is een mening die je steeds minder vaak hoort.

apple-aandelenkoers-iphone

Apple’s aandelenkoers steeg het afgelopen jaar 60 procent en het steeg 24 procent sinds het iPad-event in oktober. De komende weken staan er nog een aantal mooie records op het programma. Zo wordt er verwacht dat Apple met de iPhone 6 (Plus) meer toestellen heeft verkocht dan ooit. Dat de beurskoers van Apple zo stijgt, heeft wellicht ook iets te maken met Apple’s ingrijpende programma om aandelen terug te kopen, waardoor er per saldo minder aandelen vrij op de markt verkrijgbaar zijn. Een paar maanden geleden voerde Apple een aandelensplitsing door. Was dat niet gebeurd, dan zou een huidig aandeel van 120 dollar nu het equivalent van 835 dollar waard zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2014, 12:33
Categorie Apple
Onderwerp financieel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.