mobile-vikings

Mobile Vikings laat je met Viking Talk bellen via internet

Mobile Vikings laat abonnees voortaan bellen via de internetverbinding van je iPhone met de nieuwe VoIP-dienst Viking Talk.

Viking TalkDe Belgische operator Mobile Vikings is van start gegaan met Viking Talk: een mobiele dienst waarmee je telefoongesprekken voert via je internetverbinding. Met Viking Talk kun je binnen België bellen voor 2,5 eurocent per minuut, of naar andere landen voor 5 eurocent per minuut. Op het moment is Viking Talk beperkt beschikbaar: op een website kunnen abonnees zich op een wachtlijst laten zetten.

Viking App Viking TalkViking Talk zit geïntegreerd in de Viking-app. Op het moment ondersteunt de beldienst gesprekken naar België, 24 Europese landen en de Verenigde Staten. Je kunt ook voor €0,05 van België naar Nederland bellen. Op het moment is Viking Talk alleen bij Mobile Vikings in België te gebruiken: de gelijknamige Nederlandse provider gebruikt de beldienst niet.

Telefoongesprekken via Viking Talk zijn aanzienlijk goedkoper. Voor een ‘gewoon’ telefoongesprek binnen België betaal je bij de provider tussen de 5 en 20 cent per minuut, afhankelijk van welke bundel je aanschaft. Bij Viking Talk ligt het tarief op 2,5 eurocent per minuut. Omdat een gesprek via Viking Talk via het internet plaatsvindt, wordt er echter wel data verbruikt tijdens een gesprek. Hierdoor kunnen de kosten in de praktijk iets hoger oplopen. Het is mogelijk om Viking Talk met Wi-Fi te gebruiken.

Providers gebruiken steeds meer de internetverbinding van je iPhone voor telefoongesprekken. De Nederlandse kabelaars Ziggo en UPC brachten eerder dit jaar losse iOS-applicaties uit waarmee je belt met je vaste telefoonnummer.

Downloaden: Viking App (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2014, 14:27
Categorieën Diensten, Providers
Onderwerpen mobile vikings, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.