Apple vraagt merknaam iWatch ook in Mexico, Taiwan en Turkije aan

Apple heeft de iWatch-merknaam nu ook aangevraagd in Turkije, Mexico en Taiwan. Hiervoor zagen we hetzelfde gebeuren in Japan en Rusland.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iWatchApple heeft het handelsmerk ‘iWatch’ inmiddels ook aangevraagd in Mexico, Taiwan en Turkije. Het lijkt er daarom op dat Apple zich in steeds meer landen aan het voorbereiden is op het horloge. Op 1 juli schreven we nog dat de iWatch-merknaam in Japan was aangevraagd, terwijl we daarvoor al hoorden dat in Rusland een aanvraag was gedaan.

In beide landen wordt als aanvrager de bedrijfsnaam Apple Inc. genoemd, gevestigd aan Infinite Loop in Cupertino. Bij de aanvraag in Taiwan wordt ook een kleur genoemd (zwart), zoals op de afbeelding hieronder te zien is. In Mexico hielp het Mexicaanse advocatenkantoor Arochi, Marroquin & Linder, S.C. bij het doen van de aanvraag, een bedrijf waar Apple wel vaker mee heeft samengewerkt bij het aanvragen van merknamen. Maar ook daar staat de aanvraag op naam van Apple. In Turkije is de link met Apple iets minder duidelijk. Daar is het verzoek voor de naam ingediend door Pinar Arikan, een advocaat waar Apple in Turkije vaker mee heeft samengewerkt.

Sinds een paar jaar gaan er al geruchten over een iWatch van Apple. Dat werd versterkt door het verschijnen van de vierkante iPod nano, die in combinatie met een horlogebandje om je pols gedragen kan worden. Ontwerper Chris Harris heeft inmiddels bedacht dat de nieuwe icoontjes van iOS 7 het eigenlijk prima doen op zo’n klein scherm.

Volgens geruchten zal de iWatch dit jaar of in 2014 op de markt verschijnen. Het horloge draait vermoedelijk op een aangepaste versie van iOS, waarmee het mogelijk is om met je iPhone of iPad te verbinden. De iWatch kan hierdoor informatie van je iPhone uit apps of notificaties laten zien. Apple concurreert hiermee met Sony’s pas aangekondigde Smartwatch 2 en met Kickstarter-succes Pebble.

Hieronder de aanvraag in Mexico:

iwatch-merknaam-mexico

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2013, 11:25
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.