‘Apple voert overnamegesprekken over Basis-smartwatch’

Apple is mogelijk bezig met overnamegesprekken van Basis, een horloge met diverse gezondheidssensoren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

smart-watch-basisAfgelopen weekend noemden we de Basis-smartwatch nog als een van de grote concurrenten voor een toekomstige iWatch. Het is een van de weinige hedendaagse smartwatches die bomvol sensoren zit. Vandaag blijkt dat Apple wellicht in gesprek is met Basis voor een overname. Basis voort overnamegesprekken met Apple, Google en mogelijk ook Samsung en Microsoft. Voor Apple zou de overname een mooie kans zijn.

De vraagprijs is volgens twee tipgevers van Techcrunch relatief aan de lage kant, onder de honderd miljoen dollar. Investeerders zoals Norwest Venture Partners, Mayfield Fund en Intel Capital staken meer dan dertig miljoen dollar in het bedrijf. Het is nog niet gelukt om een nieuwe financieringronde voor elkaar te krijgen; vandaar dat het bedrijf nu andere opties onderzoekt. Een overname zoals onlangs bij thermostaatmaker Nest (overgenomen door Google) ligt in het verschiet. Het is onbekend wat het marktaandeel van Basis is.

basis-smartwatch-wit

Het Basis-horloge is populair onder quantified self-liefhebbers en kwam goed uit de test in reviews. Maar het lukt nog niet om door te dringen tot de gewone gebruiker, ondanks de verkoop via makkelijk toegankelijke Amerikaanse winkelketens zoals Best Buy en Amazon. Het Basis-horloge bevat een hartslagmeter die continu je hartslag in de gaten houdt. De Body IQ-software analyseert je slaapgedrag, herkent automatisch activiteiten zoals wandelen, hardlopen en fietsen en het horloge helpt ook je stress te verminderen. De Carbon Steel-uitvoering van het horloge kost $200, terwijl het plastic model uit 2013 nog voor €159 in de winkels verkrijgbaar is.

basis-smartwatch-zwartBasis zou een interessante overnamekandidaat zijn voor Apple, dat aan de lopende band gezondheidsexperts in huis haalt. Basis is een van de meest nauwkeurige horloges waarmee je gezondheidsgegevens kunt verzamelen. Grootste nadeel van het huidige product is nog het uiterlijk, maar daar kan Jonathan Ive zich op uitleven. Eigenlijk bevindt Basis zich in een comfortabele positie, want ook Google en Samsung ontwikkelen smartwatches. Alledrie zullen ze willen voorkomen dat de concurrentie er met een schat aan kennis en ontwikkelervaring vandoor gaat. Microsoft is de enige partij in het rijtje waarvan nog niet bekend is of ze aan een smartwatch werken. Zij zouden functies van Basis in de Kinect kunnen gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2014, 10:38
Categorieën Accessoires, Geruchten, iDevices
Onderwerpen iwatch, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.