Ramkraak bij iCentre Bussum met wilde achtervolging

Dieven hebben een ramkraak bij iCentre Bussum uitgevoerd. Daarna volgde een wilde achtervolging door Oost-Nederland.

iCentre-BussumNiet alleen Apple Stores zijn het doelwit van een ramkraak. Ook bij iCentre kunnen ze er vanaf vandaag over meepraten. Maandagmorgen vond er een ramkraak plaats bij iCentre Bussum. Een politieman die toevallig in de buurt was hoorde ongebruikelijke geluiden en ging op onderzoek uit.

De daders gingen er vandoor met de buit, waarna er een wilde achtervolging door Oost-Nederland volgde met snelheden van wel 200 kilometer per uur. Aanvankelijk vluchtten de dieven richting Zwolle, daarna richting Apeldoorn. De daders konden ondanks de inzet van politie en helicopters ontkomen. Het is nog onbekend wat de dieven hebben meegenomen en hoe groot de schade is. Foto’s van het pand na de ramkraak, die vlak voor 6:00 uur vanochtend plaatsvond, zijn te zien op 112actueel. Alle ruiten van de winkel zijn vernield. De politie heeft de omgeving afgezet en voert onderzoek uit. Zodra meer bekend is over de daders en hun buit, zullen we dat laten weten. Vorig jaar vond er bij dit iCentre-filiaal aan de Nassaulaan in Bussum ook al een inbraak plaats, vlak nadat de winkel was geopend.

Het is de afgelopen tijd wel vaker raak. Een paar weken geleden vond er een ramkraak plaats bij de pas geopende Apple Store Haarlem. Er werden toen enkele demonstratie-iPads buitgemaakt. Vlak daarvoor was er een soortgelijke ramkraak geweest bij de Apple Store in Berlijn. Daarnaast vinden dieven steeds vernuftiger manieren om Apple-producten te stelen, zoals uit rijdende vrachtwagens.

Tipgever: @daankempeneers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2014, 8:10
Categorie Achtergrond
Onderwerp icentre

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.