beats-met-iphone

‘Apple voegt Lightning-aansluiting toe aan MFi-hoofdtelefoons’

Accessoiremakers kunnen via Apple's MFi-programma hoofdtelefoons en oordoppen met Lightning-aansluiting produceren.

beats-met-iphoneApple heeft specificaties gedeeld voor koptelefoons en oordoppen met een Lightning-aansluiting. Fabrikanten kunnen hierdoor de nieuwe geluidsaccessoires voor de iPhone, iPad en iPod touch maken. Een koptelefoon aangesloten op de Lightning-poort ontvangt 48KHz losless stereogeluid. Een ingebouwde microfoon neemt 48KHz monogeluid op en met een ingebouwde afstandsbediening kun je muziek via de kabel bedienen. Daarnaast werken de Lightning-hoofdtelefoons beter samen met specifieke iOS-applicaties.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een knoppen voor specifieke apps in de kabel te integreren. Een speciale Spotify-hoofdtelefoon kan zo bijvoorbeeld de Spotify-app opstarten, zonder dat je de iPhone ontgrendelt.

Een hoofdtelefoon aangesloten op de Lightning-poort kan worden opgeladen via de accu van de iPhone, zelfs als de iPhone vergrendeld is. Geavanceerde muziekaccessoires hebben hierdoor niet langer een interne batterij nodig. Dit kan ook handig zijn voor Bluetooth-headsets, die je vaak nu nog alleen nog kan opladen via een usb-poort of usb-adapter.

De hogere geluidskwaliteit van de Lightning-hoofdtelefoons kan wel eens goed van pas komen: hoewel Apple er niks over zei tijdens de WWDC 2014-keynote, zijn er al lange tijd geruchten over 24-bits HD-muziek voor iTunes. Afgelopen maand werd nog beweerd dat Apple daarom werkt aan nieuwe in-ear oordoppen.

Informatie over de nieuwe Lightning-hoofdtelefoons kwam naar buiten tijdens WWDC 2014. Dit doet vermoeden dat het gaat om accessoires voor een nieuwe iOS 8-functie, maar vergis je niet: Apple zou naar verluidt binnenkort een update uitbrengen voor alle iDevices met iOS 7.1, waarin ondersteuning wordt toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2014, 7:57
Categorie Accessoires
Onderwerpen earpods, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.