Apple’s Eddy Cue: ‘Apple-televisie op korte termijn onwaarschijnlijk’

Eddie Cue van Apple heeft in een gesprek met een analist gezegd dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er op korte termijn een Apple TV op de markt komt. Cue zei dat Apple's oplossing niet compleet genoeg is.

apple tvEddy Cue, Apple’s Senior Vice President voor internetdiensten en software, heeft in een gesprek laten doorschemeren dat we op korte termijn geen Apple-televisie hoeven te verwachten. Dat bleek uit een gesprek met analist Andy Hargreaves van Pacific Crest, waarbij ook CFO Peter Oppenheimer aanwezig was. Hargreaves begreep uit het gesprek dat het “extreem onwaarschijnlijk” is dat er op korte termijn een Apple-televisie op de markt komt.

Cue herhaalde in het gesprek een mantra van Apple: dat het pas een markt betreedt op het moment dat Apple echte problemen kan oplossen en geweldige klantervaring kan bieden. De belangrijkste problemen in de televisiemarkt zijn slechte kwaliteit van de gebruikersinterface en gedwongen bundeling van betaalde tv-content, aldus Cue.

eddie cueApple kan best een betere gebruikersinterface ontwikkelen, maar Cue wekte de indruk dat de oplossing die Apple zou kunnen bieden niet compleet is. Tenzij ze een manier vinden om content aan te bieden op een manier die anders is dan het huidige tv-model met meerdere betaalde kanalen. Omdat we geen letterlijke quotes van de bijeenkomst hebben kunnen we alleen afgaan op het verslag van analist Andy Hargreaves. Fortune wijst erop dat bedrijven volgens de regels van toezichthouder SEC geen insider-informatie mogen geven, die invloed heeft op de beurswaarde.

Er gaan al langere tijd geruchten over een televisie van Apple. Het laatste wat we hoorden, was dat Apple nog in onderhandeling is met kabelmaatschappijen om gebruik te maken van het bestaande distributiekanaal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 16:41
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen eddy cue, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.