Apple verbetert iBeacon-ondersteuning in iOS 7.1

Apple heeft de iBeacon-functionaliteit in iOS 7.1 verbeterd. Apps kunnen nu zelfs met iBeacons communiceren als ze gesloten zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ibeacon vrouwApple noemde in de changelog van iOS 7.1 gisteren al flink wat verbeteringen, maar er zijn ook een aantal aanpassingen gemaakt waar Apple nog niks over heeft gezegd. Zo ontdekte BEEKn dat Apple de algehele iBeacon-ondersteuning in iOS 7.1 heeft verbeterd. iBeacons kunnen hierdoor ook communiceren met een afgesloten app, zelfs als deze in het multitaskvenster is weggeveegd. iBeacons zouden zelfs nog met apps communiceren als je na het sluiten van de app een iPhone reset.

De continu werkende iBeacons hebben waarschijnlijk veel te maken met Apple’s aanpassingen op het gebied van locatievoorzieningen. Uit eerdere geruchten bleek al dat iOS 7.1 ook je locatie aan apps doorgeeft als ze volledig zijn afgesloten.

ibeacon-apple-storeiBeacons zijn kleine, draadloze apparaten die via Bluetooth kunnen verbinden met je iPhone. Hierdoor is het voor de iPhone mogelijk om te zien waar je in een gebouw staat, om je vervolgens zeer locatiegebonden informatie te tonen. Apple gebruikt de iBeacons om in Amerikaanse Apple Stores productinformatie te bieden.

De aanpassingen in iOS 7.1 zijn belangrijk, omdat iBeacon-gebruikers er nu van zijn verzekerd dat je altijd een verzonden bericht zult ontvangen. In eerdere iOS 7-versies kreeg je een iBeacon-notificatie alleen als de app in de achtergrond draaide. Vanaf iOS 7.1 hoef je alleen nog maar de app te installeren en éénmalig op te starten om iBeacons te zien.

De iBeacon-veranderingen betekenen overigens niet dat ongewilde berichten moeilijker te mijden zijn: het is nog steeds mogelijk om iBeacons uit te schakelen door een app toegang tot je locatievoorzieningen te weigeren. Dit doe je via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen. Het delen van informatie via Bluetooth kan ook worden uitgeschakeld via Instellingen > Privacy > Delen via Bluetooth.

Het kan wel even duren tot de iBeacon-verbetering een toonbaar effect hebben: hoewel veel Nederlandse partijen op het moment druk experimenteren met de nieuwe iPhone-functie, zijn er nog bar weinig winkels die het systeem in de praktijk gebruiken.

Overigens zijn iBeacons niet alleen beperkt tot winkels en reclamebedrijven: zo zagen we op Kickstarter eerder nog de fame*dock voorbijkomen. Deze iDevice-dock heeft een ingebouwde dock, zodat je bij binnenkomst in een kamer bijvoorbeeld automatisch je Philips Hue-lampen kunt inschakelen. Hiervoor wordt IFTTT gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2014, 11:33
Categorie iOS
Onderwerpen ibeacons, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.