7 Minute Workout op iPhone geeft 36 oefeningen weg

De populairste 7 Minute Workout app in Nederland is voorzien van een update met 36 nieuwe oefeningen. Je kan ze gratis krijgen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

7 Minute Workout populaire iPhone appDie ene grote 7 Minute Workout-app op de iPhone met dat WhatsApp-achtige icoontje, die ene die tussen de vele concurrenten is doorgebroken? Die is voorzien van een flinke update met drie nieuwe workoutsessies. In totaal is de app daardoor 36 nieuwe oefeningen rijker, die volgens ontwikkelaar Fitness Guide door fitnessinstructeurs zijn ontworpen. De nieuwe oefeningen kosten 89 cent per stuk, maar je ontgrendelt ze gratis als je de app vaak gebruikt.

7 Minute Workout motiveert je op die manier om de applicatie regelmatig te gebruiken. Het is een beloning voor je goede sportgedrag – en daar is de applicatie in de nieuwste update sowieso niet vies van. Zo heeft de app na de update ook vier nieuwe prestaties waar je naartoe kan werken en die je rechtstreeks op Twitter en Facebook kan delen.

7 Minute Workout oefeningInhoudelijk is er ook een hoop verbeterd aan 7 Minute Workout. Je kan voortaan je eigen rustduur tussen workoutsessies veranderen. Ook zijn sommige geluidsinstructies opnieuw ingesproken zodat ze eenvoudiger te begrijpen zijn. De instructeur vertelt je nu ook wanneer je van kant moet wisselen bij een andere lichaamspositie.

De applicatie is verder wat prettiger geworden om in huis te gebruiken, dankzij de ondersteuning van AirPlay. Je kan 7 Minute Workout zo naar een geluidssysteem of Apple TV dirigeren om de instructies op huiskamerniveau mee te krijgen – en misschien wel workouts samen te doen. De applicatie blijft het nu bovendien doen terwijl je iPhone vergrendeld is. Ten slotte kan je de workout-wekker zelf instellen en kijk je tegen een anders vormgegeven Weight Tracker en kalender aan.

7 Minute Workout (workout van 7 minuten) is de populairste applicatie in de Nederlandse App Store voor de intensieve fitnessoefeningen waar je elke dag maar heel even aan hoeft te werken. De app heeft een no-nonsense interface zonder overdreven veel stijl en legt de oefeningen duidelijk uit in plaatjes. Tot voor kort waren er ook geen addertjes onder het gras. Je betaalde 1,79 euro en was daarmee klaar, waar de meeste andere apps je gratis lieten downloaden en daarna geld verlangden voor extra functies. Het nieuwe addertje is dat er wél workoutsessies zijn die je extra kan betalen. Maar je kan ze dus ook gratis vrij sporten – en dat is weer een slimme motivator om door te pakken.

Downloaden: 7 Minute Workout (workout van 7 minuten) (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:06
Onderwerpen fitness, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.