Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

iBeacons en app voorkomen dat je verdwaalt in het ziekenhuis

Het Westfriesgasthuis in Hoorn maakt het gemakkelijker voor bezoekers en pati├źnten om hun weg te vinden. Een speciale app werkt samen met duizend iBeacons om de exacte locatie van de gebruiker te laten zien.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Westfriesgasthuis-iPhone

In het Westfriesgasthuis kunnen patiënten en bezoekers gemakkelijker dan ooit hun weg vinden dankzij de WFGwegwijzer-app. Met de hulp van iBeacons hoeven ze nooit meer te verdwalen in de talloze gangen en kamers van dit ziekenhuis in Hoorn.


Het Westfriesgasthuis ging een samenwerking aan met Navigation-ID en Mobile Agency. De Nederlandse startup Movin nam de positiebepaling van de duizend iBeacons over het ziekenhuis voor zijn rekening. Deze beacons maken verbinding met de smartphone van de gebruiker, zodat ze via de WFGwegwijzer-app (link) heel nauwkeurig kunnen zien waar ze zijn.

Zo toegankelijk mogelijk
Omdat het Westfriesgasthuis onlangs is uitgebreid, is het geen overbodige luxe om het voor bezoekers gemakkelijker te maken om hun weg te vinden. De app gebruikt duidelijke taal en pictogrammen om de kaart ook toegankelijk te maken voor mensen die minder thuis zijn in de wereld van smartphones.

WFG-Wegwijzer WFG-Wegwijzer

In de app kun je de locatie invullen waar je naartoe moet. Vervolgens verschijnt er een blauwe lijn op de kaart die de optimale route aangeeft. Geheel in Google Maps-achtige stijl staan er boven in beeld aanwijzingen. Zo weet je bijvoorbeeld dat je na negen meter een flauwe bocht naar links moet maken.

Voor het ziekenhuis is het gemakkelijk om de kaart snel van een update te voorzien. Omdat ze toegang hebben tot het CMS kunnen ze in een handomdraai routes aanpassen, bijvoorbeeld als er een afdeling bij komt of een bestaande afdeling verplaatst wordt. Dezelfde oplossing kan ook op allerlei andere plaatsen worden toegepast om mensen de weg te wijzen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Bron: Hoorn TV

WFGwegwijzer benut iBeacons

iBeacons bestaan al een hele tijd, maar de projecten die ermee worden uitgevoerd zijn wat minder zichtbaar dan een paar jaar geleden. In ons uitgebreide dossier over iBeacons leggen we uit wat de mogelijkheden van de zenders zijn en op welke plaatsen in Nederland ze al gebruikt worden.

Apple gebruikt iBeacons ook in de Nederlandse Apple Stores.

Bekijk ook

iBeacons: alles over draadloze beacons voor iPhone en iPad

iBeacons is een technologie van Apple waarmee je de locatie van gebruikers kunt bepalen. Het werkt met Bluetooth. Met iBeacons kun je mensen helpen om lokaal niveau te navigeren of informatie te sturen. Bedrijven kunnen het ook gebruiken om kortingsbonnen te sturen als je op een bepaalde locatie bent.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.