Apple-vacature en -patent hinten naar plastic iPhone

Een nieuw patent en een nieuwe vacature bij Apple hebben de geruchten rond een plastic iPhone opnieuw aangewakkerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Budget iPhoneApple is op zoek naar een ‘Manufacturing Design Engineer’, die zich bezig zal houden met het plastic ontwerp van nieuwe Apple-producten. Het ontwerp zou zijn voor een product dat in grote aantallen wordt geproduceerd. Een nieuw patent van Apple, waarin een alternatieve behuizing voor de iPhone wordt beschreven, zorgt er samen met de vacature voor dat de geruchten over een plastic iPhone 5C weer zijn aangewakkerd. Of de vacature en het patent zich ook daadwerkelijk op de budget iPhone richten, is alleen nog even de vraag: beide kunnen op meerdere manieren worden geïnterpreteerd.

In het patent voor de nieuwe behuizing wordt niet expliciet gesteld dat hij van plastic gemaakt is. In de eerste instantie beschrijft Apple een alternatief ontwerp, waarbij de achterkant zo in elkaar zit dat de reflectie van licht bijvoorbeeld niet je gemaakte foto’s kan verpesten. Volgens Apple kan deze behuizing van glas worden gemaakt, maar er wordt benadrukt dat “andere materialen zoals transparant plastic” ook gebruikt kunnen worden.

Hoewel de Apple-vacature zich wel expliciet op plastic richt, is het nog de vraag of de nieuwe engineer daadwerkelijk met de iPhone 5C bezig gaat. Het feit dat het betreffende nieuwe product in grote schaal zal worden gefabriceerd doet vermoeden dat het niet gaat om zomaar een apparaatje, maar het zou net zo goed kunnen gaan om bijvoorbeeld een nieuwe versie van de EarPods-oordopjes. Deze worden met iedere iPhone 5 geleverd, waardoor de productie-aantallen waarschijnlijk ook hoog liggen.

Ondanks de meerdere mogelijkheden associëren een hoop mensen de vacature en het patent alsnog met de mogelijke budget iPhone. Het feit dat dit goedkopere model al langer in geruchten voorbijkomt zal daar waarschijnlijk een steentje aan bijdragen: verhalen van Wall Street Journal en Digitimes hebben ertoe geleid dat een hoop mensen opeens op de goedkope iPhone rekenden. In een interview met een Aziatische krant ontkende Phil Schiller deze verhalen, maar de vertaling van dit gesprek was volgens Reuters te onduidelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 14:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen budget iphone, iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.