‘iOS 6.1 nu al op 22 procent van alle iDevices geïnstalleerd’

iOS 6.1 staat na slechts twee dagen op bijna 22 procent van alle iDevices. Dit blijkt uit statistieken van sitebouwer Onswipe.

iOS 6.1Apple bracht iOS 6.1 afgelopen maandag uit, maar inmiddels staat het nieuwe iOS-besturingssysteem al op 21,81 procent van alle iDevices geïnstalleerd. Dit blijkt uit statistieken van mobiele sitebouwer Onswipe. Het bedrijf keek naar de gebruikte iOS-versie van 13 miljoen iOS-sitebezoekers. Vermoedelijk ligt het percentage inmiddels nog een stukje hoger: de statistieken werden op woensdagavond gemeten.

iOS 6.1 zou sneller door iPhone-bezitters worden geïnstalleerd dan iOS 6 afgelopen jaar. Binnen 24 uur stond het nieuwste besturingssysteem op 11,35 procent van alle iDevices. Onswipe vermoedt dat iOS 6.1 na een week op meer iPhones, iPads en iPods zal staan dan met iOS 6 na een week het geval was, maar noemt geen percentage. Onswipe onderstelde eerder dat iOS 6 na een week op 45 procent van alle iDevices stond.

De statistieken van Onswipe bieden een leuk kijkje in het aantal iOS 6.1-installaties, maar toch moeten we een kanttekening maken. Onswipe baseert zich namelijk niet op alle iDevice-bezitters die iOS 6.1 hebben geïnstalleerd, maar enkel op iOS-apparaten die hun websites hebben bezocht. Hoewel dit een flinke groep is, kunnen er nog grote groepen mensen missen. Er zijn inmiddels namelijk een stuk meer dan 13 miljoen iDevices in het wild.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2013, 9:28
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerp ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.