Apple, Targus en andere fabrikanten gaan iPad-covers omruilen

Accessoiremakers zoals Targus en Apple zelf ruilen cases voor de iPad om, als ze niet goed omgaan met de slaap/waakfunctie via de magneten in de hoes.

targus-hoesje-ipadSommige Smart Covers en iPad-hoesjes met een soortgelijke magneetsluiting blijken niet goed te werken bij de derde generatie iPad (we schreven erover). Het heeft ertoe geleid dat Apple, Targus en andere accessoiremakers hun hoesjes gaan omwisselen als ze niet goed blijken te werken. De iPad 2 en de nieuwe iPad hebben magnetische sensoren die ervoor zorgen dat de iPad in slaapstand gaat als je het hoesje sluit.

Het principe is erop gebaseerd, dat de magneten in de Smart Cover worden gedetecteerd. Halverwege 2011 blijkt Apple echter de sensoren in de Smart Cover te hebben gewijzigd. Dit is mogelijk gedaan om te voorkomen dat je iPad in slaapstand gaat, als je de Smart Cover naar achteren vouwt.

Bij de nieuwe iPad blijkt dat echter tot problemen te leiden. Apple zal de Smart Covers van de iPad 2 omruilen als mensen naar de Apple Store komen om te klagen. Sommige fabrikanten doen dat ook, als de slaap/waak-functie niet werkt zoals bedoeld. De kans is groot dat er nog meer accessoiremakers zullen volgen. Vreemd is dat Apple het probleem niet heeft voorzien en ook de accessoiremakers niet heeft gewaarschuwd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2012, 6:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen beschermhoes, ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.