Topdesigner Samsung beweert ontwerpen Apple niet te kopiëren

Een van de topontwerpers van Samsung, Lee Minyouk, heeft fel op de beschuldigen gereageerd dat het Zuid-Koreaanse bedrijf ontwerpen van Apple zou stelen. Wel geeft de designer toe dat hij niet niet zo goed is als Apple-ontwerper Jonathan Ive.

Topdesigner Samsung beweert ontwerpen Apple niet te kopiërenEen van de grootste kritiekpunten van Apple op Samsung is dat het Zuid-Koreaanse bedrijf haar ontwerpen schaamteloos zou kopiëren. Er worden wereldwijd rechtszaken gehouden, met verschillende resultaten. Een van de topdesigners van Samsung, de vicepresident design Lee Minhyouk, heeft tegenover Reuters laten weten dat hij het totaal niet eens is met de beweringen van Apple. Minhyouk zegt dat hij duizenden schetsen en honderden prototypes heeft gemaakt voor de diverse Samsung Galaxy-telefoons. Volgens hem is het raar om dit te doen, als hij alleen maar Apple zou kopiëren.

Minhyouk is er niet blij mee dat hij als designer wordt beschuldigd van het stelen van de ontwerpen van anderen. “Als designer is het een zaak van waardigheid. De Galaxy-producten zijn origineel vanaf het begin en ik ben diegene die ze gemaakt heeft. Ze zijn totaal verschillend, maken gebruik van een andere ontwerptaal en ook verschillende technologie.”

Volgens de topdesigner van Samsung is hij nog niet zo goed als Jonathan Ive, die onder meer de iPhone en de iPad heeft ontworpen. Wel denkt Minhyouk dat Samsung ooit ook iconische producten zoals Apple zou gaan maken. Hierbij is niet alleen alle moeite die wordt gedaan om van een product een succes te maken doorslaggevend, ook zou dit goed getimed moeten worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2012, 7:02
Categorie Apple
Onderwerp samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.