Apple stuurt uitnodiging voor onderwijs-evenement op 19 januari 2012

Apple heeft de media uitgenodigd om op 19 januari 2012 aanwezig te zijn bij een evenement in New York. Er zullen aankondigingen op het gebied van onderwijs worden gedaan, zo meldt de uitnodiging aan journalisten.

Apple-event-19-januariApple heeft de media uitgenodigd voor een persbijeenkomst op 19 januari 2012 in New York. De bijeenkomst vindt plaats in het Guggenheim Museum in New York, een paar dagen voordat de kwartaalcijfers op 24 januari bekend worden gemaakt. De uitnodiging spreekt van een aankondiging op het gebied van onderwijs. De uitnodiging toont het silhouet van New York met een appel, getekend op een schoolbord.

Er gingen al een paar dagen geruchten dat Apple eind januari een media-evenement in New York zou organiseren. Volgens TechCrunch ging het daarbij om iBooks en het publiceren van boeken. Er gingen echter ook geluiden dat Apple het zelf publiceren van boeken door consumenten makkelijker wilde maken. En er werd gesproken over aankondigingen voor de onderwijsmarkt, of aankondigingen die alleen voor de uitgeefwereld interessant zouden zijn. De digitale krant The Daily, die binnenkort niet meer exclusief op de iPad verkrijgbaar zal zijn, werd ook aangekondigd in het Guggenheim Museum.

Momenteel gonst in het geruchtencircuit dat Apple het evenement op 19 januari zal aangrijpen om studieboeken aan te kondigen, waarbij een link met iTunes U zal worden gemaakt. Steve Jobs zou zich in de maanden voor zijn dood hebben ingezet voor het aanbieden van studieboeken op de iPad, zodat studenten geen papieren boeken meer hoeven mee te nemen. Opvallend is dat de grote uitgeverijen van studieboeken nog niet samenwerken met Apple via de iBookstore.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2012, 18:44
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen apple, evenement, onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.