Mijlpaal: iPhoneclub heeft meer dan 100.000 forumleden

Het forum van iPhoneclub heeft vandaag het 100.000e geregistreerde forumlid verwelkomd. Er zijn meer dan 500.000 forumberichten.

champagne Sommige mensen kennen iPhoneclub misschien alleen van de dagelijkse nieuwtjes die op de voorpagina verschijnen, maar iPhoneclub heeft natuurlijk ook nog een zeer actief forum. Vandaag hebben we daarmee een record gebroken: we hebben de mijlpaal van meer dan 100.000 geregistreerde forumleden gehaald. Dat aantal is de afgelopen maanden flink gegroeid, want begin februari van dit jaar stonden we nog op 70.000 leden.

iPhoneclub forum: 100.000 leden

Nu zijn er wel meer fora die pronken met meer dan 100.000 leden, maar wij vinden het wel zo netjes om te vertellen hoeveel daarvan daadwerkelijk actief zijn. Er zijn meer dan 65.000 mensen die het afgelopen jaar actief zijn geweest op het forum. In tegenstelling tot de voorpagina, waar iedereen op artikelen kan reageren, is op het forum vereist dat iedereen een account aanmaakt en inlogt. Dat heeft vaak een positieve invloed op de bijdragen die mensen leveren. Zin om een goed gespek te voeren over de iPhone of zit je met een prangende vraag? Probeer het eens op het forum! Omdat mensen inloggen en actief deelnemen zijn ze vaak geneigd om serieuzer op vragen en problemen in te gaan. Daarnaast is de gebundelde kennis van 65.000 mensen natuurlijk veel groter dan de kennis van een enkel iemand. Grote kans dus dat jouw specifieke probleem al eens aan bod is gekomen (en we verzoeken je vriendelijk goed gebruik te maken van onze zoekfunctie en/of de wiki).

iPhone wikiEen ander punt wat het iPhoneclub-forum naar onze mening onderscheidt van andere forums is de zeer populaire en uitgebreide Wiki, met verklaring voor veelvoorkomende begrippen en door enthousiaste gebruikers geschreven handleidingen, bijvoorbeeld voor het maken van iPhone-ringtones, jailbreak- en unlockhandleidingen, eigen thema’s en iconen toevoegen, enzovoorts. We zijn alle forumleden dan ook meer dan erkentelijk voor hun bijdragen aan dit kennisdocument over de iPhone, iPod touch en iPad.

We krijgen regelmatig het verzoek of we een koppeling kunnen maken tussen het inlogsysteem van het forum en de voorpagina. Helaas is dat technisch gezien nog niet te realiseren, omdat we daarvoor twee aparte systemen gebruiken (WordPress en vBulletin) die nog niet op de door ons gewenste manier zijn te koppelen. Een ander verzoek wat – sinds de start van onze website iPadPlanet.nl – veel terugkomt is of er een apart forum kan komen rond de iPad en/of het iPad-gedeelte op het iPhoneclub-forum nauwer geïntegreerd kan worden. Een apart forum vinden we beheertechnisch onwenselijk (het is al lastig genoeg om drie complete websites te onderhouden), vandaar dat we voor strakkere integratie gaan. Er is al een tijdje een apart ‘iPad-hardware‘-subforum op het iPhoneclub-forum, maar we willen dit in de zeer nabije toekomst nog beter invullen. Het zal dan ook mogelijk worden om in je profiel aan te geven welk model iPad je hebt.

ForumdetailEen ander punt wat al langere tijd speelt is de look & feel van het forum. De huidige layout dateert nog van ons vorige blogdesign en het wordt wel eens tijd voor een complete make-over. Onze vaste designpartner Onstuimig heeft al langere tijd een zeer fraai nieuw forumthema aangeleverd, maar tot een maand geleden konden we geen geschikte programmeur vinden die hun design volledig kon omzetten naar een vBulletin-thema. Gelukkig hebben we inmiddels een zeer goede partner kunnen vinden en we verwachten dan ook zeer binnenkort jullie de nieuwe layout te kunnen presenteren.

Als laatste uiteraard een enorm woord van dank voor de ongebreidelde inzet van onze complete forumstaf. Zij zetten zich dag in dag uit in om het forum zo overzichtelijk mogelijkheid te houden voor alle gebruikers. Een vaak nogal ondankbare taak, en daarom onze waardering voor deze grootheden:

  • Scorpiosoft
  • Destiny
  • WDS001
  • King1987
  • Bomans
  • Timmeh_
  • Shapezz
  • Spysical (sinds gisteren!)
  • Michael (lid nummer 3!)
  • “R” (lid nummer 4!)

Natuurlijk ook een woord van dank aan alle forumleden voor hun bijdragen en rapportages en met name de iPhoneclub forumguru’s die de staf al sinds het begin ondersteunen in hun werk.

Nog niet bekend met ons forum of nog geen forumaccount? Neem dan eens een kijkje en meld je aan als nieuw forumlid voor hulp bij problemen, antwoord op je vragen of gewoon om met andere forumgebruikers van gedachten te wisselen over je favoriete iDevice, app of game.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2010, 21:54
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerpen iCulture forum, iPhoneclub

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.