Apple stelt iPhone OS 4.0 Beta 2 beschikbaar

Apple heeft vanavond de tweede beta van iPhone OS 4.0 aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. De nieuwe versie lijkt een groot aantal bugfixes en enkele interessante veranderingen te bevatten.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone OS 4.0Apple heeft vanavond de tweede betaversie van iPhone OS 4.0 aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. De eerste betaversie stelde Apple op 8 april beschikbaar, nadat het nieuwe iPhone OS was onthuld. Het nieuwe iPhone-besturingssysteem zal deze zomer voor de iPhone en iPod touch beschikbaar komen en biedt verschillende nieuwe functies, zoals multitasking, folders, een verbeterde e-mailclient, het nieuwe Game Center en meer.

Uit de eerste bevindingen blijkt dat de download van de nieuwe firmware 355 MB groot is en dat er een groot aantal problemen zouden zijn opgelost. Er zouden zelfs enkele interessante veranderingen zijn waargenomen, maar details ontbreken momenteel nog. Wel duidelijk is, dat de tijd om een taak af te ronden via de nieuwe multitaskingfunctionaliteiten is verlengd van 5 naar 10 minuten. Dit wil zeggen dat apps meer tijd hebben om een taak af te ronden.

Updates:

  • iTunes ondersteunt nog geen synchronisatie van folders
  • Verschillende verbeteringen in visualisaties van het Game Center
  • Nieuwe manier om een eigen wallpaper te kiezen
  • Controls voor muziek (die verschijnen bij twee keer op de homeknop drukken) zijn terug
  • E-mailaccounts hebben nu een eigen icoontje, behalve die van Gmail (zie foto hieronder)

iPhone OS 4.0 - Icoontjes in Mail

iPhone OS 4.0 beta 2 heeft een nieuwe animatie voor het wisselen tussen applicaties wanneer gebruik wordt gemaakt van multitasking. In de video hieronder laat iSpazio zien hoe dat werkt:

Let op!: iPhone OS 4.0 beta 2 bevat kennelijk een ernstige fout die er voor zorgt dat screenshots en foto’s niet in de filmrol worden opgeslagen. Sowieso kun je, als je geen iPhone-ontwikkelaar bent, de beta’s beter niet installeren.

Zodra er meer interessante informatie naar buiten komt, zullen we dit artikel updaten.

Via: MacStories / foto: iSpazio
Tipgevers: Mark, Hylke, Kevin en Treviant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2010, 7:25
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen firmware, iphone os 4, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.