Apple stelt iOS 7.1 beta 5 beschikbaar, ‘waarschijnlijk’ laatste beta

Apple heeft vandaag iOS 7.1 beta 5 beschikbaar gesteld. De beta lost naar mogelijk de crashproblemen van iOS 7 op.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7.1Apple heeft iOS 7.1 beta 5 (build 11D5145e) beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en testers. Daarmee is Apple weer één stap dichterbij de uiteindelijke publieksversie van iOS 7.1. Naar verwachting zijn er in beta 5 weer de nodige problemen opgelost en kleine aanpassingen gemaakt. Nieuwe functies worden zo snel mogelijk in dit artikel vermeld. Mogelijk heeft Apple ook de spontane herstarts opgelost waar veel iDevices met iOS 7 last van hebben.


Apple beloofde op 22 januari een oplossing voor de spontane herstarts. Dat Apple het probleem in iOS 7.1 wil oplossen bleek een paar dagen daarvoor al, maar bronnen beweerden toen dat iOS 7.1 beta 4 de crashes moest oplossen. Dit bleek niet het geval te zijn. Volgens Boy Genius Report zouden de problemen in deze vijfde beta dan toch eindelijk opgelost moeten zijn. De website gaat zelfs nog een stap verder door te stellen dat het “waarschijnlijk” de laatste beta is. Een publieke release begin maart zou op dit moment Apple’s streven zijn, aldus een van de bronnen. Eerder werd gesproken over zes beta’s, waarna de update in maart voor iedereen beschikbaar zou moeten komen. Doorgaans geeft Apple voorafgaand aan de release nog een zogenoemde Golden Master vrij, die vrijwel altijd gelijk is aan de publieke versie. Een harde datum hiervoor zou nog niet vaststaan, aldus BGR.

Nieuwe functies

Shift - Caps Lock iOS 7.1b5

  • Apple heeft in de vijfde beta nieuwe Siri-stemmen toegevoegd voor Australië, Verenigd Koninkrijk, Japan en China. Deze zijn van betere kwaliteit en klinken natuurlijker, zo valt te lezen in de release notes. De versie in hogere kwaliteit wordt automatisch gedownload zodra het apparaat met een Wi-Fi-netwerk en stroombron is verbonden.
  • Ook in beta 5 experimenteert Apple weer met het toetsenbord. De toetsen voor shift en caps lock hebben wederom een nieuw uiterlijk gekregen, ontdekte 9to5Mac. Het nieuw uiterlijk is te zien in het screenshot hierboven. Hiermee zou duidelijker moeten zijn welke knop actief is.
  • De optie om tijdens het kiezen van een achtergrond het bewegingseffect uit te schakelen heet in beta 5 “Perspectiefeffect” in plaats van “Beweging”.
  • De nieuwe lijstweergave die in beta 2 werd geïntroduceerd, heeft in de nieuwste beta een duidelijkere knop gekregen.
  • AirDrop zou nog niet helemaal vlekkeloos werken, zo melden gebruikers op het MacRumors-forum.

In eerdere iOS 7.1-beta’s experimenteerde Apple ook al met het ontwerp van iOS. Knoppen werden veranderd, teksten aangepast en toegankelijkheidsopties toegevoegd en weer verwijderd. In een vroege betaversie was het bijvoorbeeld mogelijk om het donkere toetsenbord altijd te gebruiken, maar deze optie werd door Apple weer teruggetrokken. Het is daarom ook de vraag hoeveel van de nieuwe opties in iOS 7.1 beta 5 door Apple in de publieke versie van iOS 7.1 worden meegenomen.

Let op! Beta’s van iOS 7 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 7-betasoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 februari 2014 om 12:07
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.