Apple stelt iOS 7.1 beta 3 beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft iOS 7.1 beta 3 uitgebracht voor testers en ontwikkelaars. De nieuwe versie is over the air beschikbaar.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7.1 beta 3 spotlightApple heeft iOS 7.1 beta 3 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en testers. Deze nieuwe betaversie verhelpt bugs die te vinden waren in eerdere beta’s van iOS 7.1 en omvat verbeteringen volgens de beschrijving die Apple heeft bijgevoegd. Ook bevat de nieuwste beta weer de nodige visuele aanpassingen. Alle vernieuwingen in iOS 7.1 beta 3 worden zo snel mogelijk in dit artikel vermeld. Tot nu toe heeft Apple vooral kleine tweaks en veranderingen gemaakt; Apple testte in beta 1 een donker toetsenbord dat in alle apps gebruikt kon worden en introduceerde in beta 2 optionele, donkere achtergronden voor knoppen.

Ontwikkelaars en testers die al een eerdere versie van de iOS 7.1-beta hebben geïnstalleerd kunnen een over the air-update installeren via Instellingen > Algemeen > Software-update. Lees je dit artikel vlak na het verschijnen van de update, dan duurt het wellicht even tot je de update te zien krijgt. Ontwikkelaars kunnen de nieuwe versie ook downloaden via het Apple Dev Center.

Veel visuele veranderingen

Er zijn in deze beta weer de nodige verbeteringen doorgevoerd die voor gewone gebruikers interessant en wat visueler van aard zijn, zoals te zien is in onderstaande screenshots. We benoemen de belangrijkste.

  • Nieuwe interface om iPhone uit te schakelen.
  • Parallax (beweging) kan bij het instellen van een achtergrond worden uitgeschakeld.

Nieuwe afsluit-interfaceParallax uitschakelen bij instellen achtergrond

  • Iconen van Telefoon, Berichten en FaceTime zijn donkerder van kleur.
  • Toetsen van Telefoon-app zijn vernieuwd.

Nieuwe toetsen Telefoon-appBel-interface iOS 7 beta 3

  • Andere interface voor binnenkomende gesprekken (ronde knoppen).

iOS 7.1 b3 gesprek aannemeniOS 7.1 b3 gesprek aannemen

Ook de geactiveerde shift-knop wordt voortaan duidelijker weergegeven met wit in plaats van grijs, zoals te zien is op onderstaande foto:

Toetsenbord iOS 7.1 beta 3

Nieuwe functies in iOS 7.1 beta 3 worden wellicht niet door Apple meegenomen in de uiteindelijke Golden Master van de iOS-update. Het donkere toetsenbord van iOS 7.1 beta 1 werd in beta 2 bijvoorbeeld weer door Apple verwijderd, wat er mogelijk op wijst dat deze toevoeging weer van de tekentafel is.

iOS 7.1 is de eerste iOS 7-update na iOS 7.0 waarvan meerdere betaversies zijn uitgebracht. iOS 7.1 beta 1 werd op 18 november door Apple geïntroduceerd, waarna iOS 7.1 beta 2 op 13 december volgde. Wanneer de Golden Master en de daarop volgende publieke release staan gepland is nog niet duidelijk.

Update 8 januari: iOS 7.1 beta 3 maakt evasi0n 7 onbruikbaar, maar er is een onofficiële fix. We raden aan om dit alleen in noodgevallen te gebruiken en te wachten tot er officiële ondersteuning voor iOS 7.1 is.

Let op! Beta’s van iOS 7 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 7-betasoftware. Gebruikers die afhankelijk zijn van een jailbreak wordt aangeraden om te wachten met updaten.

Afbeeldingen van 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:11
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.