Eerste biografie van Jony Ive verschenen

Jony Ive is de eerste volledige biografie over Jonathan Ive, designer van Apple. Het boek is geschreven door Leander Kahney, die al jarenlang over Apple schrijft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

jony ive bookAls fan van Apple-producten heb je natuurlijk alle boeken over Steve Jobs verslonden. Misschien heb je zelfs iWoz gelezen of sta je op de wachtlijst voor het nieuwe koffietafelboek Iconic. Er is nu een nieuw boek waar ‘iedereen’ straks over praat: Jony Ive, The Genius Behind Apple’s Greatest Products vertelt het verhaal van Jonathan Ive, de vertrouweling van Steve Jobs en de man die verantwoordelijk is voor het productontwerp van de iMac, iPhone, iPad en iOS 7.

Het boek is geschreven door Leander Kahney, een oudgediende als het om Apple-historie gaat. Kahney is een vaste gast in documentaires over Apple en schrijft al geruime tijd voor Cult of Mac. Hij schreef eerder ook het boek Inside Steve’s Brain over de manier waarop het brein van Steve Jobs werkte.

Update: Het Jony Ive-boek is ook via de iBookstore te koop voor €13,99.

Dit nieuwe boek is de eerste uitgebreide biografie van Jonathan Ive en beslaat 320 pagina’s. Het beschrijft zijn jeugd in Engeland, zijn vertrek naar de VS en zijn carriere bij Apple. Kahney belooft dat je meer komt te weten over de supergeheime Industrial Design-studio waar Ive zijn werk doet. Ook komt de James Bond-supersportwagen ter sprake, waar Ive in rondrijdt. Ben je op zoek naar een ander recent boek over het Apple-universum, dan kunnen we ook Dogfight van Fred Vogelstein aanraden. En natuurlijk is ook de officiële biografie van Steve Jobs nog steeds een boek dat iedereen gelezen moet hebben, maar waar je door het enorme aantal bladzijden (720p) wat moeilijker doorheen komt.

Er zijn drie varianten, waarvan de hardcover op korte termijn leverbaar is:

Het boek is ook verkrijgbaar via Amazon:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 17:25
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen biografie, boeken, jonathan ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.