Apple riskeert problemen met handelsmerk iPhone in China

Apple kan problemen krijgen met de verkoop van de iPhone in China. In China is namelijk al een ander bedrijf in bezit van het handelsmerk i-phone.

iphone chinaApple kan problemen krijgen met de verkoop van de iPhone in China. In China is namelijk al een ander bedrijf in bezit van het handelsmerk i-phone. Daardoor zou het lastig voor Apple kunnen zijn om een telefoontoestel onder dezelfde naam uit te brengen, waarbij zowel de schrijfwijze als de uitspraak vrijwel gelijk zijn. Apple schijnt nog steeds in gesprek te zijn met China Unicom om de iPhone in China op de markt te brengen.

Een in Beijing gevestigd advocatenkantoor dat zich gespecialiseerd heeft in intellectual property, heeft aangegeven dat het mogelijk illegaal is als Apple de iPhone onder de eigen naam aanbiedt. Apple vroeg eind 2002 de naam iPhone als handelsmerk aan, maar die aanvraag had alleen betrekking op hardware en software, niet op telefoons. Twee jaar later registreerde het Chinese bedrijf Hanwang Technology de naam i-phone voor mobiele telefoons. Een woordvoerder van het Chinese bedrijf heeft gezegd dat ze niet in gesprek zijn met Apple over de rechten op de naam. Hanwang wil ook nog niet zeggen wat ze gaan doen als Apple van plan is de iPhone toch in China te verkopen.

Via: MocoNews

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2009, 16:06
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.