iPod touch 2G is beter af met oude firmware 2.2.1

PC Magazine heeft de prestaties van een iPod touch met firmware 2.2.1 en 3.0 vergeleken en concludeert: als je de nieuwe functies niet nodig hebt kun je beter bij de oude firmware blijven. Die is namelijk sneller.

stopwatchBezitters van een iPod touch moeten €7,99 betalen om de upgrade naar OS 3.0 te maken. Maar heeft het wel zoveel zin om die investering te maken? PC Magazine meent van niet: zij hebben een serie testjes uitgevoerd met de iPod touch 2G voorzien van OS 2.2.1 en 3.0. Wat blijkt? De iPod touch is er in vrijwel alle gevallen op achteruit gegaan: de opstarttijd ging van 19 naar 29 seconden en het laden van de weersapplicatie ging van 1,7 naar 3,3 seconden.

Op andere punten liep de meting niet zoveel uiteen, behalve dan bij de SunSpider JavaScript-benchmark: daar presteerde de iPod touch met OS 3.0 zo’n driemaal beter. In de tabel, ook te zien op de website van PC Magazine, zijn verder de vergelijkende cijfers voor de iPhone te zien. Bij de iPhone is de snelheid wel sterk verbeterd. Er is slechts één uitzondering (het downloaden van de applicatie Benchmark), maar misschien moeten de testers die nog een keertje overdoen.

Het viel PC Magazine ook op dat webpagina’s een stuk trager laden in OS 3.0 dan in OS 2.2.1. Ze concluderen dan ook: als je geen copy-&-paste nodig hebt, de functie Spotlight toch niet gaat gebruiken en streaming video wat jou betreft gestolen kan worden, hoef je eigenlijk niet de €7,99 neer te tellen voor de upgrade naar OS 3.0. Met de tweede generatie iPod touch ben je bovendien nog steeds sneller af dan bezitters van een iPhone 3G.

prestaties

Via: PC Magazine

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2009, 17:15
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.